Dilajn Vajt: Tajson bi mogao da umre u ringu, ne gurajmo boks više u blato

Novosti online

utorak, 02. 06. 2020. u 08:52

Дилајн Вајт: Тајсон би могао да умре у рингу, не гурајмо бокс више у блато

Majk Tajson foto: EPA

Tajsonova borba sa Furijem je nešto što nema smisla i ne bi trebalo ohrabrivati na tu temu, rekao je Britanac

Sve se više priča o povratku čuvenog, ali danas već dosta starog, Majka Tajsona u ring. Čak se pominje i ime rivala, pa bi to mogao biti 20 godina mlađi Tajson Furi... Međutim, ima i onih koji se protive ovoj ideji jer bi neko mogao da strada.

Britanski bokser Dilajn Vajt ne odobrava ovu ideju i moli da se boks više ne gura u crne, teške priče.


“To je blesava stvar. Majk Tajson bi mogao da umre u ringu. Govori se o borbi 31-godišnjaka i 53-godišnjaka, a po meni to je nešto što nema smisla i ne bi trebalo ohrabrivati na tu temu”, izjavio je britanski bokser za “Tok sport” i nastavio.Šta bi se dogodilo ako bi Majkumro u ringu? Već smo bacili mnogo blata na ovaj sport, više nam ne treba. U redu je gledati kako neko napravi nekoliko minuta na Instagramu, ali povratak i borba od 12 rundi malo je drugačija. U tom dobu um vam govori jedno, a telo drugo. Vi ste legenda, živa legenda i neka tako ostane.

Svetan je Vajt, sa svoje 32 godine i na kraju karijere, da nije lako suditi o nečijim odlukama kad ne znamo finansijsku situaciju u kojoj neko živi.


Ne znamo kako Tajson živi, šta je sve radio u prošlosti i šta radi danas. Možda samoželi da se testira... Ali postoji mnogo drugih, lakših, načina od povratka i borbe samladim ljudima koji su puni snage i fizički maksimalno spremni. Moglo bi da ima veliku cenu i to je moja najveća sumnja”, zaključio je Britanac.


Sa druge strane predcednik BVC Mauricio Sulaiman vrlo se raduje eventualnom susretu u ringu Tajsona i Furija. Naravno, atraktivnost i zarada su na prvom mestu.