Tragedija u kojoj su poginuli Kobi Brajant, njegova ćerka Đijana i još sedmoro ljudi je mogla da bude izbegnuta. Komandirka policije u Los Anđelesu Ivet Tjuning je, prema pisanju “Njujork Tajmsa” otkrila nove detalje.


- Pilot je dobio posebnu dozvolu da poleti uprkos gustoj magli i veoma lošoj vidljivosti u poslednjem trenutku - navodi se u tekstu.


Kako pojašnjavaju, magla je bila takva da je let mogao da se obavi samo pomoću instrumenata i da su sve ostale letelice tog jutra imale zabranu, o čemu je već ranije potvrdila policija.


PROČITAJTE JOŠ: Kobijev oproštaj od igre pod obručima tera suze na oči: Draga košarko, voleću te zauvek (VIDEO)


Za normalan let je neophodna vidljivost od oko četiri kilometra, a jedan od pilota je dao intervju za portal “TMZ” koji je prvi objavio vest o pogibiji legende.


- Pilot nam je rekao da, na osnovu svih podataka, veruje da je pilot koji je upravljao Kobijevim helikopterom krenuo da se vraća nazad i da se dodatno spustio kako bi išao ispod magle. Takođe, kazao nam je da mu nije jasno zbog čega nije dodatno spustio brzinu, jer je jedna od prednosti helikoptera što može da se kreće brzinom od oko 25 kilometara na sat, posebno na tako nezgodnom terenu - piše u tekstu.


Još uvek se čekaju zvanični rezultati istrage, ali se spekuliše da je helikopter udario u planinu pri brzini od oko 300 kilometara na sat.