Košarka je u porodici Brajant bila velika strast, a otac Kobi i ćerka Đijana ceo život su podredili sportu pod obručima, koji im je pružao najveće zadovoljstvo.

Đijana je trenirala košarku i imala je velike želje da se probije do ženske NBA lige, a može se reći da je bila na dobrom putu

Popularni američki tabloid "TMZ", objavio je fotografije Kobija i Đijane Brajan sa poslednje utakmice koju je odigrala trinaestogodišnja devojčica.

Utakmica je odigrana u subotu u "Mamba Akademiji" gde je Đijana igrala dve utakmice. Kobi Brajante je sedeo pored terena i koristio je svaku priliku da udeli savet ćerki.

Kako prenosi "TMZ", nije jasno da li je Kobi bio trener ekipe ili ne, ali je jasno da je uživao pored terena, što je bio slučaj i u ranijim klubovima Đijane.

Na društvenim mrežama kruži video snimak napravljen na jednom košarkaškom meču u kome su Kobi i Đijana prisustvovali i gde joj tragično stradali NBA as ukazuje na detalje.

Sudbina je htela da samo sedam dana nakon toga Kobi i Đijana uz još sedmoro ljudi stradaju u teškoj nesreći iznad Los Anđelesa.