Predsednik UEFA zaratio sa premijerom Slovenije, Janša nije štedeo Čeferina: Pohlepan i kriminalan potez aktivirao biološku bombu

Novosti online

08. 04. 2020. u 14:12

Председник УЕФА заратио са премијером Словеније, Јанша није штедео Чеферина: Похлепан и криминалан потез активирао биолошку бомбу

Aleksander Čeferin foto: EPA/Robin van Lonkhuijsen

Čak i posle upozorenja Svetske zdravstvene organizacije, koja je već proglasila pandemiju, neke utakmice nisu otkazane, a sve zbog pohlepe za novcem - poručio je prvi čovek slovenačke vlade
Predsednik UEFA Aleksander Čeferin dobio je "snažan udarac" iz svoje domovine, pošto je premijer Slovenije Janez Janša veoma oštro odgovorio na pojedine Čeferinove komentare o ponašanju slovenačke vlade tokom pandemije virusa korona.

- Vlada mora da kaže kako je situacija ozbiljna, ali isto tako mora da pruži i nadu ljudima, jer ne možemo svaki dan da govorimo gde će eksplodirati. Pandemija će se jednom završiti i moramo da imamo pozitivniji pristup, jer ćemo imati kolaps ekonomije - rekao je Čeferin u intervjuu za "Ekipa24".

Slovenački mediji smatraju da na ovaj način prvi čovek UEFA priprema teren za život posle završetka posla u Nionu, pokazujući polako političke ambicije u svojoj zemlji, gde je veom popularan.

Ipak, Janša je, između redova, provukao i Čeferinovu odgovornost za događanja sa virusom korona širom Evrope, stavivši u prvi plan odigranu utakmicu osmine finala Lige šampiona između Atalante i Valensije u Milanu.

- To je bio toliko pohlepan, neodgovoran i kriminalan potez, to je bilo širenje opasnosti koja nije zaobišla ni Sloveniju. To je bila biološka bomba posle koje više ništa nije bilo isto. Čak i posle upozorenja Svetske zdravstvene organizacije, koja je već proglasila pandemiju, neke utakmice nisu otkazane, a sve zbog pohlepe za novcem - uzvratio mu je Janša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Joooj ko mu drži predavanja

08.04.2020. 15:50

A, afera Patrija nije bila pohlepa za novcem, je l' da?

Kojic D Brana

08.04.2020. 16:01

Ovaj Janez je generacija Djilasa , povampirio se ..ovaj nas se odavno povampirio , cim mu je imetak ugrozen.