JESENAS ga je povreda omela da se dokaže i u dresu Vojvodine, zimus je na pripremnim utakmicama efektnim pogocima najavio berićetnije proleće, i taman kada mu je krenulo na terenu "Karađorđa", pandemija virusa korona je uštopovala "bubamaru". Nemanja Čović, centarfor Vojvodine, koji se prošlog leta posle decenije vratio u klub u kojem je ponikao, i to sa epitetom najboljeg igrača FS Vojvodine, ne krije da mu je veoma teško pala obustava svih sportskih aktivnosti.

- Samo da ova strahota sa virusom prođe što pre - kaže Čović. - Svima je teško, svi su prinuđeni da menjaju životne navike, da ispunjavaju obaveze, da rade svoj posao u sasvim drugačijim uslovima... Lako ćemo se mi sportisti vratiti u željeni ritam, najbitnije je da sve ovo protekne što bezbolnije. Zdravlje svih nas je na prvom mestu.

PROČITAJTE JOŠ: Od "Halo, kako si", pa do milion evra: Treneri širom sveta na razne načine iskazuju humanost i toplinu u izuzetno teškim vremenima

Čović je sa dvogodišnjim sinom Petrom i suprugom Garinom u stanu na Detelinari i, kako potvrđuje, strogo se pridržava opštih pravila, kao i uputstava iz kluba.

- Supruga i ja smo zaista preduzeli sve potrebne mere. Sve vreme smo zajedno, a igra sa Petrom je za mene kao trening. U kućnim uslovima koliko-toliko može da uradi nešto po pitanju nekih vežbi, kao i kada je reč o režimu ishrane. Dobra okolnost je to što u okviru naše zgrade imamo ograđeno dvorište, pa u određeno vreme možemo da siđemo tamo u kratku šetnju zbog deteta. Naravno, kao i svi, izbegavamo neposredne kontakte. Pratimo situaciju, informišemo se - kaže Čović.

"VAJBER" I "FEJSBUK"
SA saigračima i klubom je u stalnom kontaktu u grupi na "Vajberu" i "Fejsbuku".
- Dopisujemo se, telefoniramo, komentarišemo, podržavamo jedni druge. Najveća podrška stiže iz kluba, i svi zajedno čekamo da se vratimo na teren. Kažem, ipak, najvažnije je da svi budemo disciplinovani i boravkom u izloaciji doprinesemo tome da sve što brže prođe - kaže Čović.