FUDBAL je stao gotovo u svakoj zemlji sveta. Niko ne zna kada će virus korona da prestane da pravi haos na sve strane, a predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović kaže da je generalni sekretar Zvezdan Terzić dobio određene najave iz sedišta evropske "kuće fudbala".

- Informacije koje je Terzić dobio od UEFA glase da će prvenstva najverovatnije da se nastave u maju, ali ovo je pogodilo čitav svet, tako da niko ne može sa sigurnošću da zna šta će da bude. Život se u mnogim segmentima vratio unazad i klubovi koji sad nemaju prihode od utakmica, televizijskih prenosa i marketinga se nalaze u teškom položaju. Ljudi iz Zvezde proučavaju sve varijante kako bismo nastavili da funkcionišemo normalno i verujem da ćemo uspeti da prevaziđemo ovu situaciju i da ćemo u periodu koji nas očekuje na najbezbolniji način uspeti da prebrodimo ovo - naglasio je Mijailović za klupski sajt.

STADION POD NADZOROMNA stadionu je i obezbeđenje, jer objekat mora da bude pod stalnim nadzorom, zbog svega što se u njemu nalazi. Sve to je prilagođeno uslovima koji su propisani od strane države. Većina poslova može da se završi od kuće, ali neke stvari traže fizičko prisustvo - ističe Mijailović.

Prvi čovek crveno-belih apelovao je na sve u Srbiji da poštuju mere samoizolacije zbog pandemije virusa korona i istakao da veruje da će i naša zemlja, kao i klub na čijem je čelu, prebroditi ovu tešku situaciju:

- Ovo je vanredna situacija koju nijedan naš građanin nikada nije doživeo na taj način i zbog toga ozbiljnost nalaže da imamo ličnu i društvenu odgovornost za postupke koje činimo kako bi se ovo zlo zaustavilo. Jedan od načina koje struka savetuje i koje država svojim merama prihvata i propisuje je striktna socijalna izolacija kako se virus ne bi širio.

Mijailović je 8. januara napunio 73 godine i odlukom nadležnih državnih organa ne sme da izlazi iz doma, osim eventualno u nabavku nedeljom rano ujutro.

- Kao neko ko ima više od 65 godina, poštujem sve te odluke i gotovo dve nedelje se nalazim potpuno sam u stanu i prekoračim prag samo da bih uzeo ono što mi ostave oni koji mi pomažu - dodao je Mijailović.

On je pozvao sve da poštuju propisane mere bezbednosti kako bismo "što pre stali na put ovoj pošasti":

- Moramo da verujemo u znanje i sposobnost naših lekara, kao i u mere koje je preduzela država u cilju rešavanja problema. Samoizolacija jeste najbolji i jedini pravi način da prevaziđemo ovo. Svi treba zajedno da prebrodimo ovo kako bismo dočekali šampionsku titulu koju očekujemo da ćemo osvojiti.

Vanredno stanje je na snazi, ali Crvena zvezda nije u potpunosti stala s radom. Po rečima Mijailovića, organizacija pripada generalnom direktoru Zvezdanu Terziću, kao i poslovnom direktoru Marku Petroviću.

- Oni prave plan svih aktivnosti u smislu toga šta se mora uraditi kad se ovo završi. To je niz mera koji se usaglašava i donosi kako bismo normalno nastavili rad. Klub nema nekih posebnih aktivnosti osim onih vezanih za investicije, a to se odvija dinamikom koju diktiraju aktuelni uslovi.