SRPSKA fudbalska legenda, nekadašnji kapiten Crvene zvezde, reprezentacije i aktuelni trener crveno-belih Dejan Stanković napravio je potez za svaku pohvalu. On je sa svojim poslovnim partnerom Draganom Ruvarcem donirao respitatore i veću količinu medicinske opreme bolnicama u Srbiji čiji se lekari danima bore sa epidemijom virusa korona koji je zahvatio i našu zemlju.

Kao trener Crvene zvezde, Stanković je zadovoljan kako su se njegovi izabranici prilagodili uslovima vanrednog stanja jer maksimalno poštuju sva pravila i profesionalno izvršavaju zadate obaveze. Dobre igre i forma prikazani u šest prolećnih kola trebalo bi da se koliko-toliko održavaju i u ovim vremenima kada je i "bubamara" zaražena virusom korona.

- Mi smo i pre uvođenja vanrednog stanja napravili plan kako će igrači i šta raditi od kuće ako do ove situacije dođe. Svaki fudbaler je dobio plan rada i mi smo u svakodnevnom kontaktu sa njima. Pratimo njihovo fizičko i psihičko stanje. Svako od njih ima svoj program koji redovno ispunjava, a stručni štab ih kontroliše do najsitnijih detalja - ističe Stanković.

Igrači su se odlično privikli na nove uslove u kakvima nikad nisu trenirali.

- Moram da ih pohvalim da su maksimalno ozbiljno shvatili sve što im je rečeno sa naše strane, ali posebno jer poštuju preporuke Vlade Republike Srbije. U porodičnom okruženju sprovode sve zadatke, rade maksimalno odgovorno. Trudimo se da jednog dana kad sve ovo prođe što manje izgubimo na spremnosti igrača.

Šef struke Crvene zvezde uputio je apel svim građanima u Srbiji.

- Jako je važno da se svi pridržavamo uredbi i propisa Vlade Republike Srbije i u ovim vanrednim okolnostima budemo samodisciplinovani, inteligentni, čuvamo naše porodice, komšije, naš narod i iskažemo empatiju prema svima, kako bismo što pre i bezbolnije prošli ovu pandemiju. Život nema cenu, moramo biti jedinstveni, solidarni, da bismo iz svega što je snašlo svet danas izašli kao pobednici.

NEĆE TITULU ZA ZELENIM STOLOM
U CRVENOJ zvezdi su jasno istakli stav da ne razmišljaju o mogućnosti da se Superliga skroz prekine i onda dobiju titulu za zelenim stolom. Zato se svi nadaju da pandemija neće trajati toliko da skroz ugrozi sezonu i da će biti vremena i uslova da se prvenstvo okonča na terenu. Crveno-beli su posle 26. kola ubedljivi lideri sa 69 bodova, 11 više od drugoplasiranog Partizana.