Fudbaler Partizana Lazar Marković rekao je da za "večiti" derbi protiv Crvene zvezde nikada nije potrebna dodatna motivacija i istakao da se za tu utakmicu živi.


"Za derbi nikada nije potrebna dodatna motivacija, posebno ako ste dete Partizana i za derbi živite od malih nogu", rekao je Marković za klupski sajt.


Od povratka u Partizan, septembra 2019, Marković će upisati svoj drugi "večiti" derbi koji je na programu u nedelju u okviru 24. kola Super lige Srbije.


"Derbi je jedna od najneizvesnijih utakmica sezone kada niko ne može da prognozira tačan rezultat i kada se dešava da favoriti ne pobeđuju ili oni koji nisu odigrali dobro uz malo sreće zabeleže pozitivan rezultat", rekao je Marković.


Partizan derbi dočekuje sa 11 bodova manje u odnosu na crveno-bele.


"Normalno je da obe ekipe žele pobedu, s tim što u derbiju odlučuju sitnice, kako ste ušli u igru, bolja koncentracija, a nekada je potrebno i malo fudbalske sreće. Mi gledamo 'svoje dvorište' i spremamo se temeljno", rekao je Marković.


Govoreći o Zvezdi, Marković je naveo da je dolaskom Dejana Stankovića došlo i do promena "u igri i u samoj energiji ekipe, ideji..."


"Ima nekoliko mladih igrača, otišao je Marin, tako da ćemo se i mi sa tim novinama susresti u nedelju... Naše je da se spremamo i damo više od maksimuma. Za derbi se živi", zaključio je Marković.


Utakmica se igra u nedelju od 18.00 na stadionu "Rajko Mitić".