Nejmar neće biti u timu PSŽ na gostovanju u Nantu. Razlog njegovog odsustva je povreda rebara na utakmici sa Monpeljeom, ali malo ko veruje u ovo opravdanje Brazilca.


Naime, Nejmar je, dan pre slanja opravdanja za izostanak, organizovao zabavu u jednom pariškom noćnom klubu povodom svog 28. rođendana. Zanimljiva je činjenica da je slavljenik, od 2017. godine i dolaska u PSŽ, svake sezone povređen za meč koji sledi posle rođendanske zabave.


Ove godine bilo je manje zvanica, a slavljenik sa roze ofarbanom kosom bio je obučen u belo. Među zvanicama bili su i drugi fudbaleri: Marko Verati, Edinson Kavani i Angel di Marija.
Novinare nije mrzelo da istraže i ostale njegove izostanke. Pa su tako došli do saznanja da Nejmar ne igra ni utakmice oko 11. marta, kada je rođendan njegove sestre. On je uglavnom ili povređen ili suspendovan zbog slučajnih ili namernih kartona. Dok je igrao u Barseloni španski novinari su čak pričali o tome da je jednom namerno dobio peti žuti karton kako bi dobio zabranu igranja u martu.


Nejmar je poznat po velikim proslavama za svoj rođendan. Prošle godine pravio je žurku za 500 ljudi.