OD IZVEŠTAČA "NOVOSTI": BELEK
FRAZA da se igrač posle nekoliko meseci provedenih u klubu oseća kao kod kuće u slučaju visokog napadača Umara Sadika to definitivno nije. Standardno dobro raspoloženi i nasmejani Nigerijac u svakom razgovoru potencira da je Partizan nešto najbolje što mu se dogodilo.

- Osećam se fantastično, iza mene je najboljih šest meseci u karijeri i moram da priznam da sam jedva čekao početak priprema i nove izazove u Partizanu. Sve je bilo sjajno, ali takav sam da uvek želim više i bolje. Sa tom namerom sam se vratio sa odmora - jasan je Sadik.

Jednogodišnja pozajmica bi možda već tokom zime mogla da se pretvori u trajniji ugovor sa crno-belima.

- Drago mi je kad čujem da u klubu računaju na mene i da žele da otkupe moj ugovor. Naravno, to je i moja želja. Čuo sam za određene ponude i interesovanja, ali moji planovi su vezani za Partizan, tako da sada ne želim nigde da idem.

Tokom jeseni Sadik je crno-beli dres nosio na većini utakmica na dva fronta postigavši 16 golova kojima je dodao i 12 asistencija.

- Prezadovoljan sam, kao i svi moji prijatelji i rodbina. Doživeo sam mnogo pohvala tokom odmora, prate se moje i igre Partizana i to mi je dodatni podstrek da nastavim da se razvijam. Pronašao sam sredinu koja mi to maksimalno omogućava i to je ono što mi olakšava posao, čini me srećnim.
SPEC. VNEKSPEDICIJU Partizana je na aerodromu u Istanbulu dočekala generalni konzul Srbije u Turskoj Ivana Pejović.

Nije zaboravio Sadik ni podršku onih čiji je ljubimac postao vrlo brzo.

- Navijači me čine boljim, neverovatna je ta energija koju prenose na nas dole na terenu, bez obzira na to da li igramo na domaćem terenu ili u gostima. Ne sumnjam da će biti uz nas i u nastavku sezone, a mi ćemo znati da im se odužimo.

Posle jeseni tokom koje je "na leđima" nosio protivničke defanzivce napadač crno-belih kaže da ne razmišlja o "pomoći" u najisturenijem delu tima.

- Iskreno i ne razmišljam o tome. Najvažnije mi je da nastavimo da rastemo kao tim i da maksimalno spremni dočekamo novu sezonu u Evropi i da ukoliko je moguće stignemo do trofeja u Srbiji - zaključio je momak koji je sa 11 golova jesen završio kao najbolji strelac Superlige, zajedno sa Nenadom Lukićem.

DINGA OSTAO U BEOGRADU
ODABRAO je Savo Milošević 31 igrača za prvi deo priprema u Beleku, ali je sa beogradskog aerodroma u Tursku krenuo bez Dominika Dinge. Mladi štoper je ostao u Beogradu iščekujući potencijalni angažman ili pozajmicu, što predstavlja želju obe strane, s obzirom na njegovu minimalnu ulogu u crno-belom dresu tokom jeseni.

SUSRET SA JOJIĆEM
ISTIM letom za Istanbul je u ponedeljak u jutarnjim časovima sa crno-belom ekspedicijom krenuo nekadašnji prvotimac kluba iz Humske Miloš Jojić. Vezista Basakšehira se posle kraće pauze vratio obavezama u ovom turskom klubu, a usput je poželeo puno sreće u nastavku sezone Lazaru Markoviću i drugovima.