Janković za Sport: Nisam pogrešio kada sam napustio Humsku

DLS - D. KOSTIĆ

06. 12. 2014. u 10:09

Imao sam dobar tretman u Partizanu, dobro igrao, ali sam gledao i malo dalje. Na Topčiderskom brdu bih sigurno dugo čekao priliku da ponesem dres prvog tima - kaže mladi fudbaler OFK Beograda

Novi biser Karaburme stasava u još jednog majstora fudbala. Reč je o 17 - godišnjem Stefanu Jankoviću koji se prošle godine preselio iz Humske u Mije Kovačevića.

U Partizanu je proveo sedam godina, igrao u svim mlađim selekcijama, nosio dres omladinaca na svim utakmicama u prvenstvu, ali je, ipak, rešio da crno-beli dres zameni plavo-belim. Za većinu čudna odluka, ali ne i za ambicioznog Zrenjaninca, koji veoma dobro zna šta hoće u karijeri.

- Imao sam dobar tretman u Partizanu, dobro igrao, ali sam gledao i malo dalje. Pogled mi se zaustavio na Omladinskom stadionu jer OFK Beograd ima dugu i uspešnu tradiciju rada sa mlađim igračima. Na Topčiderskom brdu bih sigurno dugo čekao priliku da ponesem dres prvog tima, a na Karaburmi sam očekivao da se to desi mnogo pre. I nisam pogrešio - pojašnjava za "Sport" Stefan kome mnogi već predviđaju velike domete.

Kada se dogodio debi u seniorskoj ekipi?

- Prošle sezone sam probio led. Prvi put protiv Crvene zvezde, a potom i protiv Donjeg Srema. Priliku mi je pružio Zlatko Krmpotić.

A ove jeseni?
SPORTSKA CRTA NA MAJKU Da li je fudbal gensko nasleđe?
- Nije. Otac Zoran se nije bavio fudbalom dok je sportska crta stigla možda preko majke Danijele koja je bila atletičarka, ali se to nije odrazilo na braću, mlađeg Marka i starijeg Sašu.

- Paralelno sa povremenim treniranjem sa prvim timom, odigrao sam sve utakmice za omladince. Ovu sezonu sam ponovo „overio” na „Marakani”, protiv crveno-belih. Ne mogu da prežalim što nismo izvukli bod, koji smo zaslužili i bili na korak od njega.

Koliko si postigao golova u omladinskoj ligi?

- Ukupno sam za OFK Beograd postigao 12 i uz to zabeležio preko deset asistencija.

Da li je bilo i reprezentativnih igara?

- Iz Humske sam igrao u kadetskoj, a sada sam među mlađim omladincima, kod Branislava Nikolića.

Kako se usklađuju obaveze u školi i treninzi?

- Imam sreću da razredni starešina u tehničkoj školi „Zmaj” u Zemunu ima razumevanja i voli sport, ali su i svi ostali profesori uglavnom tolerantni, tako da sve postižem - zaključio je Stefan Janković, dečkić koji je u prethodnom kolu na „Marakani” zagolicao maštu i mnogim evropskim emisarima. Vreme i kvalitetan rad su njegovi najveći saveznici.

PROČITAJTE I OVO:
Evroliga: Zvezda prošla u TOP 16!
Istorijska bronza za Stjepanovića: Presrećan sam, ali moram da se koncentrišem na 200 m leptir
Otac je isprebijao, a ona ga štiti: Pogrešila sam, on nije monstrum!
Rambo Petković: Biću trener u Brazilu, Srbija zasad nije u planu
Treneri u Partizanovoj školi ogorčeni: O nama odlučuju sportsko-amaterski radnici bez ikakve odgovornosti
Lalatović dostavio spisak pojačanja: Cvetković probija led
Stanojević posle ovacija sa tribina: Impresioniran sam, ovo je fenomenalno

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

ss

06.12.2014. 10:40

On n ije ni b od bisera. Menadzeri naručuju ove tekstove, i pokušavaju da prodaju prosečne mlade igrače. Čak i ispodprosečne u ovom slučaju.

bgcaffe

06.12.2014. 11:49

Kako ti je krivo, kada je meč "namešten" kako kažu glodari !??? ;) I on je čak hteo da namesti taj meč, a naročito onaj igrač kada je upitio BOMBU ka golu Zvezde, a Rajkovic jedva odbranio ! Takav šut je lako namestiti ! Glodari samo znaju da namestaju, znaju kako se to radi, pa nam to ovde prepričavaju i misle da svi nameštaju kao oni ! Ali varaju se, mi ne namestamo, jer jednostavno posle u Evropi ne možeš ništa da namestiš, zato se pobeda čeka po DECENIJU i jače..a tek poneki gol...hahaha