“Sport”: Skupštinu Zvezde vodi Dujković, Pjanović u Upravi

DSL - M.M.

06. 12. 2014. u 08:26

Posle kandidovanja Svetozara Mijailovića ostaje upražnjeno mesto u ulozi prvog čoveka Skuptine koju će voditi Ratomir Dujković, a u upravi će se naći Mihajlo Pjanović

Jedan potez vuče i neke naredne u Crvenoj zvezdi. Kako saznaje „Sport” čelnici crveno-belih posle kandidovanja Svetozara Toze Mijailovića za predsednika kluba na izborima 10. i 11. decembra ostaje upražnjeno mesto u ulozi prvog čoveka Skupštine čije je zasedanje zakazano za 21. decembar.

Očekuje se da ulogu najvišeg tela preuzme Ratomir Dujković (68) nekadašnji igrač i trener kluba sa „Marakane”. Procena je da ovakvu ulogu treba da dobije iskusni sportski radnik i klupska legenda. Kao što je poznato Dujković je predvodio u nekoliko nacionalnih selekcija: Ruandu, Ganu i mlade selekcije Kine i Srbije. Imao je angažman i u Siriji, a ranije je predvodio Venecuelu i Mijanmar.

Dujković je član i veteranske sekcije Crvene zvezde, a često dolazi na utakmice sa svojim prijateljima iz igračkih dana kada je 201. put stajao na golu osvojivši mnoštvo trofeja za klub iz LJutice Bogdana.

Pored ove promene očekuju se i nova pojačanja u Upravi među kojima treba da bude i bivši golgeter crveno-belih Mihajlo Pjanović (37), koji živi na relaciji između rodnog Prijepolja i Beograda gde ima višegodišnji biznis posle završetka karijere u Rusiji (Spartak iz Moskve i Rostov). Ostaje da se sačeka sa izborom novih kandidata da se pokuša izlazak iz krize u 2015. godini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije