Miki Jevremović: Koncert za pola veka karijere

S. DOBROSAVLJEVIĆ

05. 11. 2012. u 20:58

Solistički koncert Mikija Jevremovića u Domu sindikata, u subotu, 10. novembra, na mestu gde je pre 50 godina, započeo karijeru

LEGENDA zabavne muzike Miki Jevremović u ponedeljak je u Domu sindikata predstavio monografiju “50 godina sa vama” i najavio solistički koncert koji će u subotu, 10. novembra, održati u ovoj dvorani, povodom zlatnog jubileja - pola veka karijere! Slavni pevač je izrazio veliko zadovoljstvo što će pet decenija rada proslaviti sa publikom u dvorani u kojoj je početkom sedamdesetih godina održao prvi solistički koncert.

- U Domu sindikata sam počeo karijeru, prvi festival na kojem sam 1962. godine učestvovao bio je održan upravo u ovoj sali, na ovim daskama - rekao je Miki Jevremović, čiji će subotnji koncert biti održan pod medijskim pokroviteljstvom “Večernjih novosti”. - Kada pomislim na svoj prvi koncert, namah mi se učini da je 50 godina proletelo kao dlanom o dlan, ali kada se setim hiljada i hiljada pređenih kilometara i isto toliko pesama i koncerata, onda shvatam da je to zaista bio dug period. Koncert će trajati više od dva sata, nastojaću da otpevam što više pesama, a jedan od specijalnih gostiju biće moja ćerka Jelena.

SVE PAMTIM NA pitanje da li pamti svaku svoju pesmu, Miki Jevremović je odgovorio: - Imam tu sreću ili nesreću da sve pmatim u životu. Pamtim svaku svoju pesmu, ali znam i kompletan repertoar svih kolega iz mog vremena. Sada mi je teže da naučim neku pesmu i to verovatno zbog toga što današnje pesme nemaju nikakvu poetsku logiku.

Miki Jevremović se osvrnuo na svoje pevačke početke, bogatu karijeru, krunisanu mnogobrojnim festivalskim nagradama i koncertima, kojih je bilo više od 5.000!

Pola veka pesme Miki je pretočio u monografiju, koja, između ostalog, sadrži novinarske članke i fotografije iz različitih perioda pevačeve karijere, uz poseban akcenat na gostovanja u Sovjetskom Savezu, gde je svojevremeno Jevremović bio izuzetno popularan.

- Ovo je zaista redak i dragocen jubilej, a sve ono što sam prošao i doživeo za 50 godina pretočili smo u monografiju - istakao je Jevremović. - S obzirom na to da sam se često selio, u tim selidbama sam izgubio mnogo dragocenih uspomena. Srećom, nešto od toga smo uspeli da dobijemo iz Moskve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije