Ko kaže da se za Praznik rada ne radi? Postrojeni kao nekada davno u "đačkim klupama" članovi poznatog rok sastava Van Gog upravo su za 1. maj stali odvažno pred najstrožije ocenitelje - svoje pratioce na Fejsbuku i Instagramu i pred kamerama dali odgovore na 15 pitanja, koje je upravo publika postavljala.


Naime, dva dana ranije su se, posle "dugometražnog" koncerta koji je s 28. na 29. mart trajao punih 12 sati, oglasili prvi put, dajući priliku svojoj publici da postavlja pitanja svim članovima benda. Naime, posebnim programom izabrano je po 5 pitanja za svakog člana trojke, koja nastavlja svoj let, kao što vidimo, odlučno i u ovoj godini. Pred Đuletom, Srbom i Gagom nije bio lak zadatak. Ipak, pozitivne reakcije publike i zahvalnost na brzim i iskrenim odgovorima, samo su potvrdile da se rad i "sedenje na užarenoj klupi" i na Praznik rada itekako "isplate".


Srba: Đule zna da bude težak kao "crna zemlja", ali je veliki autor kog poštujem


Dugogodišnji i nepromenjivi član benda od osnivanja, bubnjar Srboljub Radivojević pokupio je velike simpatije fanova benda, s obzirom da se prvi put oglasio i "otvorio dušu" ljudima širom sveta koji neumorno prate bend već godinama. On je otkrio interesantne podatake, a tiču se njegovog najvernijeg prijatelja, pored naravno kuma Đuleta, a to je bubanj! Kaže da je samouki bubnjar već 41 godinu, a da je prvi bubanj dobio još davne 1979.od svog dede. Kako objašnjava, iako su i kolege, ali i kumovi već decenijama, Đule i on itekako jedan drugome umeju da dosade.


"U doba korone evo već svaki dan šetamo po 15 -20 km svaki dan, a odvajamo se samo kada idemo na spavanje, pa ja normalno da i dosadimo jedno drugom. Najviše volim kada mi kaže da sam težak čovek. Priznajem i jesam, ali onda mu kažem, pa tvoja težina karaktera se onda meri u tonama.", šaljivo objašnjava Srba i dodaje da i kada se ne slaže baš sa svim što Đule kaže, traži način da mu to lepo objasni kako ga ne bi povredio, i dodaje s' puno poštovanja prema svom kumu, da je ipak Zvonimir Đukić veliki autor, koji je napravio prekretnicu u rokenrolu.


Gaga: Od svetskih bendova biram Koldplej


Nedavni povratnik u bend Kotoranin Dragan Ivanović Gaga, takođe je privukao pažnju publike svojim povratkom, te je prilično govorljiv na svoja pitanja odgovarao iskreno i autentično. Njemu je san da svira sa svetski priznatim bendom Koldplej, kada bi morao da bira strane izvođače za saradnju, ali ne krije da je veliki fan grupe Polis.


"Koldplej su po meni bend visokog ranga, veoma ih cenim i prijaju mom senzibilitetu. Ipak, kao mlađi izabrao bih Polis na čelu sa Stingom" , otvoren je Gaga.


Đule: Voleo bih da se jednom realizuje projekat Familije Đukić


Naravno, pregršt zanimljivih pitanja nije zaobišlo ni frontmena benda, koji je svoje odgovore sačuvao kao šlag na tortu. Iskren kao i uvek, bez zadrške, Đule se u odgovorima osvrnuo na trenutni muzički pravac kojim se kreće trojka vraćena svojim korenima i koja će se, kako ističe, truditi da na predstojećoj turneji, kojoj se nada već ove godine, svirati i pesme sa starijih albuma, za koje se publika uvek nostalgično interesuje: " Pesme Gubiš me, Linija, Sreća, Tragovi prošlosti, samo su neke od pesama koje smo ponovo počeli da sviramo na našoj set listi. Ipak, kada bismo svirali sve pesme koje se traže sa starijih albuma, koncert bi trajao 5-6 sati sigurno. Ove pesme u nama i dalje izazivaju emocije i rado ih izvodimo, pa se nadamo da ćemo u okviru predstojeće turneje kada Vam konačno krenemo u susret dragi ljudi, svirati još dosta pesama sa starijih albuma koje biste voleli da čujete" , obećava Đule.
Kada je u pitanju "projekat familije Đukić", lider Van Goga je otkrio da bi voleo da taj projekat zaživi "U pitanju je saradnja, koja bi na moju radost, mogla da bude ostvarena sa mojim rođenim bratom Ljubom koji svira klavijature i peva u "Električnom orgazmu", kao i sa braćom Đukić iz benda "S vremena na vreme" i još jednim rođakom iz Kikinde. Napravili bismo nekoliko autorskih pesama, a možda i ceo album radnog naziva "DJ family na okupu", objasnio je Đule u video odgovoru pratiocima.