VELIKO interesovanje Beograđana izazvao je u utorak film "Hotel Beograd" reditelja Konstantina Statskog, koji je tokom produženog premijernog vikenda videlo gotovo milion Rusa. Pored svečane projekcije u Sava centru, gde je bio glumački defile, rusko-srpsko ostvarenje prikazano je i u bioskopu "Sinepleks Ušće".


- Bolja je premijera u Beogradu nego u Moskvi - dobacio je Miloš Biković, koji igra glavnog junaka Pašu, te za "Novosti" dodao da u filmu nije predstavljen prototip srpskog muškarca, već samo jedan od tipova.


- U "Hotelu Beograd" prikazali smo neku vrstu prevarantskog šarma. Ipak, iz toga ne bi trebalo zaključiti da su svi Srbi poput Paše. Najvažnije je što film predstavalja Beograd i Srbiju na privlačan način, a Srbe kao gostoljubive ljude, dobrog srca. Važno je da su naši ljudi nesebični, dobri, spremni da se žrtvuju, sve daju za nekoga i odreknu se svega zbog ljubavi.


Mnoge scene ove romantične komedije snimane su u Beogradu, ali i u Rajačkim pimnicama i Braćevcu u Negotinskoj Krajini.


- Želja nam je bila da gledaoci vide ne samo Beograd nego i Novi Sad i srpsko selo. Cilj je bio da što više Rusa poželi da poseti Srbiju, a i dobili smo mnogo komentara kako žele da dođu - kazao je Biković za "Novosti".


Gledaoci su, uz mnogo smeha tokom projekcije, dugim aplauzom nagradili glumačku ekipu. Pored reditelja Statskog, publici su se, vidno oduševljeni, poklonili i glumci Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Jelisaveta Orašanin Teodosić, Srđan Žika Todorović, Jelisaveta Seka Sablić, kao i glavna glumica Dijana Požarska. Romantični "ol inkluziv" aranžman, koji će gledaoce nasmejati do suza, biće od 12. marta u bioskopima širom Srbije i regiona. U Sava centru se u utorak pojavio i Momčilo Bajagić Bajaga koji je u susret premijeri ovog filma izveo pesmu "Darja" sa Milošem Bikovićem.


Foto Jl. B.

I PREMIJERKA U PUBLICI


NA PREMIJERI ostvarenja "Hotel Beograd" pojavila su se mnoga poznata lica, između ostalih, premijerka Srbije Ana Brnabić, zatim Ivana Vujić, Dragan Bjelogrlić, Milorad Milinković, Vladimir Aleksić, Tamara Dragičević, Vuk Kostić, Andrej Šepetkovski, Miodrag Dragičević, Aleksandar Srećković Kubura, Miloš Petrović Trojpec, Petar Benčina, Nina Janković, Divna Ljubojević, Slobodan Trkulja.


Jelisaveta Orašanin Teodosić i Konstantin Statski / Foto ATA Images


Ana Brnabić i Milica Đurđić / Foto ATA Images

Dragan Bjelogrlić / Foto ATA Images

Seka Sablić i Žika Todorović / Foto ATA Images


Miodrag Radonjić sa partnerkom / Foto ATA Images