SMRT legendarne interpretatorke sevdaha Bebe Selimović potresla je mnoge poštovaoce dobre pesme u regionu, ali i njenog dugogodišnjeg prijatelja i kolegu Nedžada Salkovića. Jedini živi tumač tradicionalne bosanske pesme iz plejade njenih velikana ističe da je odlazak čuvene pevačice veliki gubitak za muzičku scenu cele bivše Jugoslavije.

- Teško mi je palo kada sam čuo da je Beba preminula, bili smo veliki prijatelji, mnogo smo zajedno radili i pesmom obišli svet - rekao je za "Novosti" Nedžad Salković. - Bila je prava dama sevdaha i omiljena u celoj Jugoslaviji. Njen scenski nastup je bio uvek veličanstven, a način interpretacije originalan i neponovljiv. Pamtiću je kao dostojanstvenu, izuzetnu i veoma korektnu osobu. Bila mi je veoma draga, možda i najdraža i kao umetnik i čovek.

Nedžada Salkovića i Bebu Selimović sevdalinka je spojila još davnih dana. Njih dvoje su se 1968. na muzičkom festivalu "Ilidža" takmičili s pesmom "Ah, ljubav, ljubav", osvojivši priznanja u više kategorija.

- U jakoj, ali poštenoj konkurenciji osvojili smo nagradu žirija, publike i za aranžman - ističe Salković. - Bilo je zadovoljstvo sarađivati sa njom. Velikani sevdaha odlaze, ima mnogo mladih koji dobro to rade, ali često pokušavaju da oponašaju original što nije dobro. Pre nekoliko godina je na federalnoj televiziji u Sarajevu rađen serijal "Velikani sevdaha", sa najznačajnijim tumačima sevdalinki, među kojima smo bili Beba i ja. Sada je i ona otišla, ostao sam samo ja.