Umorni, ali zadovoljni: Žurka povodom završetka snimanja druge sezone serije Državni službenik” (VIDEO)

J. B.

22. 02. 2020. u 08:09

Уморни, али задовољни: Журка поводом завршетка снимања друге сезоне серије Државни службеник” (ВИДЕО)

Foto N. Skenderija

Ekipa popularnog špijunskog trilera organizovala je žurku povodom završetka snimanja druge sezone. I temom i produkcijom smo otišli korak dalje - kaže reditelj Ivan Živković

POSLEDNjA klapa pala je na snimanju druge sezone domaće kriminalističke serije "Državni službenik", koju će gledaoci moći da prate na kanalu "Superstar TV". Tim povodom ekipa popularnog špijunskog trilera organizovala je žurku.


Među zvanicama bili su glavni akteri serije Milan Marić, Marta Bjelica, Andrej Šepetkovski, Marko Baćović... Od “pojačanja” glumačke ekipe u novoj sezoni pojavili su se Nikola Rakočević, Dubravka Stojanović Glid i Petar Benčina, koji je došao sa suprugom Tamarom Dragičević i bratom Igorom Benčinom.


Autor projekta je Predrag Gaga Antonijević, scenario ponovo potpisuje Dimitrije Vojnov, a za režiju su bili zaduženi Miroslav Lekić i Ivan Živković.


- Snimanje je završeno 19. februara i uvek je lep osećaj kada se neki, koliko god ga voleli, veliki i težak posao završi. Svi smo veoma zadovoljni i malo umorni, ali nastavljamo sa montažom. Planiramo da, kao i prošle sezone, napravimo dvanaest epizoda, s tim da će prva biti dvostruka - otkriva Ivan Živković.


Nastavak uzbudljive priče o agentima tajne službe snimana je od novembra 2019. u Beogradu, Pančevu, Inđiji, Zrenjaninu... U prvoj sezoni gledaoci su videli teroriste, bombaše i mnogo akcije, koja neće izostati ni u sledećoj. U nastavku zapleta, uz mnogo obrta, biće obrađene teme sajber-kriminala, IT tehnologije i uticaja društvenih mreža na javno mnjenje.


- Smatram da smo uspeli da napravimo izuzetno ozbiljnu, atraktivnu i izrazom potpuno novu sezonu serije, što je izuzetno retko u našim okolnostima. Prema ličnom iskustvu, ovo je prvi put da smo potpuno pomerili priču i došli do poznatog, a sasvim drugačijeg izraza što mislim da će publici prijati. Tema je diktirala izraz, a reč je o visoko-tehnološkom sajber “ratu” , lažnim vestina i politici. Sve ono što je planetarno aktuelno, ali je smešteno u naše okolnosti. Mislim da smo ne samo temom nego i režijom i produkcijom otišli za korak dalje - dodaje Živković.
Proslava završetka još jednog projekta uz živu svirku trajla je do kasno. Malo pre ponoći izneta je i torta koju je isekao glavni junak “Državnog službenika” Milan Marić.- Ovo je mogla da bude jedna tipična žanrovaka krimi serija, ali smo se usudili da otvorimo i dramski, čak u dobrom značenju melodramatični nivo. Zato se mnogo pažnje posvećuje odnosu mog lika Lazara i njegove supruge Ane, koja je sve smo ne ono što je mislio da jeste - objašnjava Matić. -Pitanje druge sezone, uz sve triler zaplete, jeste šta se Lazaru dogodilo. On ne samo da shvata da ga supruga špijunira, već nešto mnogo gore: da se osoba sa kojom živi i ima porodicu sve vreme lažno predstavlja. Lazar ne zna kako Ani da veruje, i ako zna šta posao u tajnoj službi nosi. Lazar pokušava da ostane deo porodice, ali i nije njen deo. Bori se sa pitanjem da li može preći partneru preko takve stvari. Da li može da povrati poverenje ili je sve nepovratno uništeno. Takođe, i na poslu je doživeo izdaju. Na dva najvažnija životna polja ostaje bez ičega i kreće, ne od nule, nego iz minusa.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Đole

22.02.2020. 15:47

Samo da vas dopunim da je i Dimitrije Vojmov autor serije. Nije samo Gaga. Znajući Dimitrijev rad, verujem da je njegov doprinos tu presidan. Ovo je baš njegov fah.