JAVNI servis RTS raspisao je konkurs za pesmu koja će predstavljati Srbiju na "Evrosongu" od 12. do 16. maja 2020. u holandskom Roterdamu. Prijave sa radovima treba dostaviti do 15. novembra na adresu JMU, Radio-televizija Srbije, Zabavni program, Muzička redakcija, Takovska 10, 11000 Beograd, sa naznakom za "Pesmu Evrovizije 2020".

Selekciona komisija sastavljena od muzičkih urednika RTS, od ukupnog broja prijava izabraće kompozicije za završni nacionalni festival, rukovodeći se, kako se ističe, isključivo umetničkim kvalitetom pesama. Ukoliko nijedna numera ne bude ispunjavala kriterijume, RTS ima pravo da samostalno odabere kompoziciju.

Izbor pesme koja će predstavljati Srbiju i RTS na "Evrosongu" obaviće stručni žiri sastavljen od eminentnih muzičkih i medijskih stvaralaca, kao i publika, i to po evrovizijskom principu 50:50 odsto. Baš tako je bilo i ove godine, kada je Nevena Božović (na slici), izvodeći pesmu "Kruna", pobedila na "Beoviziji", zatim na "Evrosongu" prošla u finale i zauzela 18. mesto. Pobedu Holandiji doneo je Dankan Lorens izvodeći numeru "Arcade".