BRITANSKA rok grupa "Vajtsnejk" nastupiće 27. juna u okviru svetske turneje "Flesh & blood" na beogradskom stadionu "Tašmajdan", a ne na zaječarskoj "Gitarijadi" iz prostog razloga jer gradska uprava nije imala da izdvoji 32 miliona dinara, koliko bi koštalo učešće legendarnih rokera u gradu pod Kraljevicom.

Pročitajte još: "Vajtsnejk" ponovo na Tašu

Prema rečima predsednika Organizacionog odbora 53. "Gitarijade", gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, najava nastupa "Vajtsnejka" bila je rezultat privatnog dogovora Makse Ćatovića, bivšeg producenta najstarije rok manifestacije u zemlji.

Pročitajte još: Grudnjaci leteli na Koverdejla

- On je sa "Vajtsnejkom" napravio privatni aranžman - tvrdi Ničić. - Nama je bilo drago do onog trenutka kada smo saznali da cena njihovog nastupa iznosi oko 25 miliona dinara. A računajući PDV i produkciju koja to prati (bina odgovarajućih dimenzija, specijalni efekti i slično), ukupan iznos prelazi cifru od 32 miliona. Mi taj novac kao grad nemamo. A i da ga imamo, ne bi bilo normalno da ga damo.

Ničić podseća da je Zaječar ove godine za "Gitarijadu" izdvojio 19,5 miliona dinara:

- Napravićemo za mnogo manje novca "Gitarijadu" na kojoj će biti eminentni rok sastavi sa prostora nekadašnje SFRJ, odnosno od Vardara do Triglava i mislim da fanovi "Gitarijade" neće biti ni malo oštećeni.

Foto V. Danilov Maksa Ćatović

Foto Tanjug Boško Ničić