POSLE višečasovne drame u Kliničkom centru Srbije, folk pevač Sinan Sakić u sredu je prebačen u jednu privatnu beogradsku kliniku, na zahtev porodice. Supruga folk zvezde Sabina došla je u KCS sa sinovima Ernestom i Alenom, zahtevajući da se pevač odmah otpusti iz bolnice, kako bi ga odveli na magnetnu rezonancu u privatnu kliniku. Međutim, lekari su se tome usprotivili, zbog pevačevog lošeg zdravstvenog stanja, koji je već 18 dana u bolnici na pripremama za transplantaciju jetre.

- Hteli su da izgleda kao da izvodim Sinana na svoj potpis, a ne sa otpusnom listom, ali ja to nisam dozvolila - kategorično je u sredu okupljenim novinarima ispred KCS rekla vidno potresena Sabina Sakić.


PROČITAJTE I: SINAN SAKIĆ PRIMLjEN U BOLNICU: Mora na transplataciju jetre

Ali to se pretvorilo u pravu dramu! Pevačev sin Ernest je insistirao na tome da njegov otac bude otpušten iz KCS, ali se, kako saznajemo, ponašao neprimereno, zbog čega je osoblje bolnice pozvalo obezbeđenje, a kasnije i policiju, koja ga je s lisicama na rukama izvela iz te zdravstvene ustanove. Sabina nije želela da napusti odeljenje na kome je zbrinut Sinan, jer je, kako je kazala, imala dozvolu da ga svakodnevno posećuje od osam do 20 sati.

- Pre tri dana pozvao me je profesor, rekavši mi da je Sinanu bilo loše i da ne mogu da obave pripreme za transplantaciju jetre zbog njegovog zdravstvenog stanja, kao i zbog toga što u Srbiji nema donora - kazala je, za "Novosti", drhtavim glasom Sabina Sakić. - Sinan mi je rekao da ne može da diše i da ga boli u grudima. Nije bio okupan 18 dana, stomak mu je pun vode, ali nekako sam uspela da mu razbijem dekubitis.


Čuveni folk pevač Sinan Sakić primljen je u bolnicu 27. aprila, a posle ispitivanja lekari su ustanovili da mu je neophodna transplantacija jetre. Prošle godine su mu ugrađeni stentovi u žučne kanale, ali su lekari iz Italije, Turske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, posle pregleda, ustanovili da to nije trajno rešenje i da će morati na transplantaciju jetre.


foto T.Ćirić


Sakićeva supruga navodi da je otkazala pregled u Padovi, početkom maja, jer se nadala da će njen suprug biti operisan u Beogradu. U sredu je na Sabinin poziv u KCS došao i ministar Rasim Ljajić, dugogodišnji prijatelj porodice Sakić.

OGORČENA Supruga Sabina,foto T.Ćirić


On nije želeo da daje izjave za medije, ali je otišao da poseti Sinana. Pevač je po podne, oko 16 sati, na nosilima i sa maskom na licu, izveden iz bolnice i, u pratnji članova porodice, prevezen sanitetskim vozilom u privatnu kliniku.

NEIZVESNOST Pevača izvode iz bolnice,foto T.Ćirić


foto T.Ćirić

PRETNjE MEDICINSKOM OSOBLjU

KAKO bismo čuli i drugu stranu priče, u sredu smo pozvali direktora Kliničkog centra Srbije dr Miliku Ašanina, ali nas je on uputio na službu za odnose sa javnošću ove medicinske ustanove. Međutim, niko nije odgovarao na naše pozive. Od zaposlenih u KCS nezvanično smo saznali je Sinan Sakić u ovoj ustanovi bio zbrinut na odeljenju intenzivne nege po svim pravilima struke i protokola u skladu sa njegovim stanjem, pri čemu su članovi porodice, tri sina i supruga, bili sa njim svakodnevno, ugrožavajući na taj način druge pacijente. Naši sagovornici tvrde da ga je porodica izvela iz bolnice uz pretnju lekarima i drugom medicinskom osoblju, mada je opštepoznato da pacijent u svakom trenutku može da bude otpušten uz saglasnost porodice.I. K.