Svi hitovi Tome Zdravkovića ponovo na koncertu

12. 08. 2016. u 14:02

Najveće hitove legendarnog pevača Tome Zdravkovića publika će ponovo moći da čuje 28. septembra u „Komank areni”, gde će nastupati zvezde sa kojima se družio i mlađi izvođači kojima je bio uzor

Сви хитови Томе Здравковића поново на концерту

Prvi i najveći boem domaće estrade Toma Zdravković već dvadeset pet godina nije sa nama, ali pesme su ostale da žive iza njega a sve najveće hitove publika će imati priliku da još jednom čuje 28. septembra od 20 sati u „Kombank areni“.

Jedinstveni muzički spektakl „Koncert sećanja na Tomu Zdravkovića“ u organizaciji „Melos estrade“ predstavljaće za sve obožavaoce jedinstvenu priliku da prvi put posle dve i po decenije čuju hitove legendarnog pevača u izvođenju najvećih muzičkih zvezda iz čitavog regiona.

Ovaj koncert će na jednom mestu okupiti kako Tomine savremenike i brojne zvezde sa kojima se družio i nastupao tokom svoje gotovo tri decenije duge muzičke karijere, tako i mlade pevače kojima je on predstavljao uzor. Svi oni će pevati pesme ovog velikana i tako još jednom oživeti boemski duh i ljubav prema muzici koje je Zdravković sa sobom nosio i koje je i sam najbolje opisao rečima:

„Jedino muzika može da me ispuni do kraja i bez ikakvih drugih želja. Od nje živim i za nju živim.“

Iako su Tomine pesme postale sastavni deo muzičkog nasleđa na području Balkana, ovo će biti prvi veliki koncert posle smrti slavnog umetnika na kome će na jednom mestu moći da se čuju njegovi neprolazni hitovi.


KARIJERA ZA PAMĆENJE

Toma Zdravković (1938-1991.) svoju prvu pesmu „Što te večeras nema“ snimio je davne 1963. godine. Od tada pa do smrti objavio je 22 singl ploče i 13 albuma, postavši jedan od najtiražnijih pevača svih vremena na ovim prostorima. Bio je i ostao poznat po specifičnoj emociji u glasu koju niko pre ni posle njega nije posedovao, a među brojnim hitovima koje je snimio nalaze se „Pesme moje“, „Dotak’o sam dno života“, „Danka“, „Tužno leto“, „Kafana je moja sudbina“, „O ciganko moja“, „Za LJiljanu“, „Svirajte noćas samo za nju“, „Ostao sam sam“, „Kiša je padala“ i mnogi drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije