TEŠKO JE BITI SAM I NEMOĆAN: Pavle Vuković (17) iz Prolom Banje posle smrti oca, strepi za majku

D. Zečević

11. 04. 2021. u 07:13

- OSEĆAM se slomljeno. Pogotovu od kada mi je otac preminuo krajem decembra prošle godine. Ostao sam bez najvećeg oslonca u životu, kao da je sa njim nestao i deo mene. A dodatna nevolja jeste što mi se majka bori za život u prokupačoj bolnici - dočekuje nas sedamnaestogodišnji Pavle Vuković ispred prizemne i skromne kuće u selu Pupavce, nadomak Prolom Banje.

ТЕШКО ЈЕ БИТИ САМ И НЕМОЋАН: Павле Вуковић (17) из Пролом Бање после смрти оца, стрепи за мајку

Pavle Vuković

Vredan i duhovit mladić pristaje da svoju tešku životnu priču podeli sa javnošću...

- Najteže je kada si sam i nemoćan. Pokojni otac Dragomir, za kojeg sam bio veoma vezan, ostao je bez posla na železnici pre pet godina i od tada je radio privatno gde god je stigao. U seči šume, kopanju kanala, na građevini... Zbog tih teških radova oslabilo mu je srce, i imunitet, zbog čega ga je pokosila korona, od čega je preminuo 12. decembra - kaže mladić koji pohađa srednju Ekonomsku školu u Kuršumliji.

Dodatna nevolja zadesila je Vukoviće početkom marta, kada se ionako slabog zdravlja i krhke građe razbolela i majka Mirjana (57), koja se više od mesec dana nalazi na lečenju u prokupačkoj bolnici.

 

Pavle Vuković

- Pošto smo posle očeve smrti i ja i majka dobili virus korona, sa kojim sam se ja izborio, ali sa znatnim oštećenjima i posledicama, majka je bila slabijeg zdravlja i morala je da ode na lečenje. Jer, osim oslabljenog srčanog mišića i bez jednog bubrega, majci je ovaj virus oštetio i deo pluća. Nadam se samo da će se ona izboriti sa tim virusom, da će ga pobediti - priča Pavle, koji nastavlja da brine o kući i stoci, o tri ovce i tri jagnjeta koje mu znače egzistenciju, jer ni on ni majka nemaju nikavih primanja.

- Da nam nije bake, mamine majke koja živi u Beogradu i koja nam pomaže, ali i ujaka i rođaka, sigurno ne bismo preživeli. Ranije sam tokom vikenda i letnjeg raspusta radio kao konobar u Kuršumliji, ali sada to više nisam u prilici jer moram da se brinem o domaćinstvu - završava svoju ispovest mladić koji od tuge zbog svega što ga je snašlo ne može više ni da govori, ali se nada da će, kako kaže, Bog i lekari pomoći njegovoj majci da preživi i savlada sve bolesti koje su je snašle.

POMOĆ

POSLE dužeg ispitivanja Pavla Vukovića šta mu je najpotrebnije, priznao je da mu krov prokišnjava i stvara vlagu u kući. Obišli su ga i zaposleni iz Crvenog krsta u Kuršumliji, koji su mu doneli osnovne životne namirnice. Vredni dečak kaže da su mu potrebna finansijska sredstva dok se ne stvori mogućnost da počne da radi i privređuje.

- Poslednjih nekoliko godina zajedno sa ocem sam sekao drva, kopao kanale i radio sve građevinske poslove - kaže Pavle.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Dan d

11.04.2021. 09:48

Sta reci ,drzava brine o povratnicima iz inostranstva (subvencije ,krediti)... Max pomaze strane investicije... Sve je to odlicno.... Jedino nisam siguran da shvatam ko pomaze malom coveku srpskoj porodici,seljaku,radniku,malom privredniku.... Koji nigde ne ide i pokusava dq bude svoj na svome..

Dan d

11.04.2021. 09:57

Ispadosmo ,mi sto ostadosmo ovde ,najvece budale... Mi sve namete moramo placati bez ikakvih subvencija... Kredite ,ako hoces da se skucis po najvecim kamatama... E uboga rajo ,ko te sta pita..