IMAO PET ŽENA, SAHRANIO IH JEDNU PORED DRUGE: Srbin koji je živeo 130 godina - Srpski Aga radio je svakog jutra i večeri istu stvar

Novosti onlajn

16. 11. 2020. u 20:25

JOVAN Ivić iz kuršumlijskog sela Bogujevac, sa nadimkom Srpski Aga, živeo je 130 leta. Njegov unuk Luka svedoči o neobičnosti njegovog dugovečnog puta.

ИМАО ПЕТ ЖЕНА, САХРАНИО ИХ ЈЕДНУ ПОРЕД ДРУГЕ: Србин који је живео 130 година - Српски Ага радио је сваког јутра и вечери исту ствар

Foto:Piksabej

Jovan je za svog dugog veka imao čak pet žena, koje je sahranio jednu pored druge. Jovanove žene bile su Stojanka, Stanka, Stamena, Smiljana i Stana. Ime svakoj od njih počinjalo je na slovo „S”.

- Kad god dođem na groblje, zapalim sveću i njegovim bivšim ženama. Deda je poslednji umro, on je svoje žene sahranio. Tačno kad je napunio 100 godina, izrasli su mu novi zubi, a posle nekog vremena izrasli su mu i umnjaci - otkrio je njegov unuk Luka.

Kaže da je deda Jovan jeo isključivo domaću hranu, svojom rukom proizvedenu.

- Nije postojalo kupatilo, ali je deda najviše voleo uveče da se istušira, a ujutro je obavezno pio po čašicu rakije - ispričao je Luka, prenosi portal Opanak.

Iako je na seoskom groblju na njegovoj spomen-ploči uklesano da je živeo 126 godina, izvod iz matične knjige rođenih dokazuje da je Jovan poživeo do 130. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća