SAMO 21 GODINA, A U DVA INDEKSA 50 "DESETKI": Nišlija Vuk Bibić, pri kraju studija na Elektronskom i Prirodno-matematičkom fakultetu

D. ALIHODŽIĆ

23. 10. 2021. u 15:00

VUK Bibić (21) iz Niša, koji studira dva fakulteta - Eletronski i Prirodno-matematički, Odsek za računarske nauke - i ima ukupno 50 "desetki". Pritom, iako je već pri kraju akademskog obrazovanja, nije pao nijedan ispit i tvrdi da je sve moguće ako se čovek dobro organizuje.

САМО 21 ГОДИНА, А У ДВА ИНДЕКСА 50 ДЕСЕТКИ: Нишлија Вук Бибић, при крају студија на Електронском и Природно-математичком факултету

Vuk Bibić / Foto D. Alihodžić

Od osnovca kojeg zanima kako da napravi video-igricu, do mladog istraživanja opredeljenog za ravoj veštačke inteligencije, u Vukovom slučaju je protekla samo jedna decenija, a on kaže da samo mnogo voli matematiku - posebno onu primenjenu, koja ima "pokriće" u IT industriji.

- Izuzetno mi je važno da se bavim stvarima koje volim, pa zato studiram dva fakulteta. Iskreno se divim ljudima koji studiraju medicinu, na primer, jer ne bih mogao sebe da zamislim na predavanju, a da posle toga sedim u kući i čitam 50 strana o anatomiji. Ovako, za neke predmete i ne primetim kad ih učim, jer imam znanje i iskustvo odranije, a olakšanje mi je i to što predavanja i vežbe nisu obavezni, pa imam slobodu da sam sebi pravim raspored i izaberem šta ću da slušam - objašnjava mladi Bibić, priznajući da prednosti ima i onlajn nastava, zahvaljujući kojoj sva snimljena predavanja može da pogleda kad god mu zatreba.

A, da ne bi ostatak života proveo izradom veb ili android aplikacija, što smatra korektnim poslom, ali to ne odgovara njegovoj ličnosti, Vuk se okrenuo veštačkoj inteligenciji, ali sa idejom da, ipak, ostane i u programiranju. Nije mogao da se opredeli, pa je odlučio da upiše oba fakulteta...

- Drugi ključ mog uspeha je da sam svestan neophodnosti predaha od učenja. Mora se izaći na svež vazduh, biti fizički aktivan, imati društveni život i naravno san. Ako nešto u životu ne bih žrtvovao, to je zdravo spavanje, a sve ostalo je stvar organizacije - zaključuje nesvakidašnji Nišlija.

ZA ROĐENDAN - DVA ISPITA

DOGODILO se, jednom da su se Vuku "poklopili" termini ispita iz Linearne algebre na PMF i Objektivno orijentisanog programiranja na Eletronskom. I, uspeo je da se dogovori sa profesorm sa PMF da ga sačeka dok završi obavezu na Elektronskom - što je ovaj i učinio, ohrabrivši ga da sve postigne - a onda je u svoj saldo upisao još dve "desetke". Pri tome, sve se odigralo na njegov rođendan!

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)