SIVAC PONOSAN NA SARINE DESETKE: Devojka iz kulske opštine najbolji novosadski student u tehničko-tehnološkim naukama

Z. Rajić

11. 02. 2021. u 09:25

LEPA vest odjeknula je u Sivcu: Sara Joksović iz ovog bačkog sela, u opštini Kula, dobila je nagradu Univerziteta u Novom Sadu kao student generacije u oblasti tehničko-tehnoloških nauka, jer je studije na Tehnološkom fakultetu (TF) završila sa ukupnom prosečnom ocenom 10!

СИВАЦ ПОНОСАН НА САРИНЕ ДЕСЕТКЕ: Девојка из кулске општине најбољи новосадски студент у техничко-технолошким наукама

Foto: Privatna arhiva

Sara je nagrađena i kao najuspešniji student četvrte godine studija i najbolji student TF za školsku 2019/2020. Bila je student generacije TF i na svim prethodnim godinama studiranja. Diplomirala je na smeru Inženjerstvo materijala, gde je trenutno na master studijama.

- Tehnologija je primenjena hemija, a hemiju obožavam, za šta velike zasluge ima moja nastavnica iz OŠ "20. oktobar" u Sivcu Gordana Petrović - ističe Sara. Posle osnovne škole u Sivcu poželela sam da odem u neki veći grad. Listala sam ponude srednjih škola i odabrala da upišem Gimnaziju "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu. Nisam imala pojma kakva je to škola, a presudio je njen naziv.

U čuvenoj Jovinoj gimnaziji, na prirodno-matematičkom smeru, shvatila je da neće biti nimalo lako, "jer su gradska deca odskakala od đaka iz manjih mesta", pa je mnogo učila kako bi uhvatila korak s najboljima u odeljenju.

- Teža mi je bila gimnazija nego prva godina na fakultetu, koju sam u junu završila sa svih osam desetki. I kasnije sam sve ispite polagala iz prve, sa najvišom ocenom, iako nisam "jurila" prosek. Bila sam redovna na svim predavanjima i vežbama, i uvek sam imala nešto da pitam - priča Sara.

Prema rečima prof. dr Vladimira Srdića, mentora njenog diplomskog rada, Sara je "briljantna mlada osoba, koja se odlikuje vrednoćom, upornošću i širokim znanjem, ali i je u isto vreme krase skromnost i pozitivna energija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?