SKANDALOZAN TVIT NATAŠE KANDIĆ: Vučić dodelom ordena Handkeu započeo rat protiv suseda?!

Novosti online

11. 05. 2021. u 12:38

BIVŠI direktor Fonda za humanitarno pravo u Srbiji, Nataša Kandić, na Tviteru je skandalozno reagovala na odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da dodeli orden nobelovcu i prijatelju srpskog naroda Peteru Handkeu.

СКАНДАЛОЗАН ТВИТ НАТАШЕ КАНДИЋ: Вучић доделом ордена Хандкеу започео рат против суседа?!

Foto: Printskrin

- Predsednik Srbije je dodelom Ordena Karađorđeve zvezde Handkeu započeo rat protiv civilizovanog sveta, suseda i svakog od nas u Srbiji koji nosimo sramotu počinjenog (lažnog) genocida i masovnih zločina srpskih snaga u ratovima 90-tih. Ni tračka nade nema - napisala je Kandićka.

Jedan korisnik Tvitera je u komentaru pitao Kandićku kako je nije sramota i da li ima malo obraza i morala.

Podsećamo, nobelovac Peter Handke je jedan od najboljih svetskih pisaca, austrijski književnik i aktivista, nemačko-slovenačkog porekla i veliki srpski prijatelj koji je odbio tokom ratova devedesetih da učestvuje u propagandi koju protiv srpskih naroda vode neprijatelji Srbije sa zapada.

Sa druge strane, oko Nataše Kandić kao javne ličnosti postoje mnoge kontroverze. Njeni protivnici je optužuju da "ima otpor prema svemu srpskom" i da se "bori samo za jednu stranu", te da "stvara antisrpsku histeriju", i da je "plaća albanski lobi".

Tokom protesta prognanih Srba sa Kosova i Metohije 2003. godine, ošamarila je sedamdesetogodišnjaka koji je stajao u protestu traživši istinu o nestalom sinu samo zato što se usudio da je pita da se predstavi, na šta je policija jedva reagovala zatraživši joj ličnu kartu, koju je ona odbila da dâ na uvid, tražeći od policije imena svih učesnika protesta. Petog februara 2009, proglašena je krivom zbog klevete i kažnjena je sa 200.000 dinara. Napravila je incident u februaru kada je pokušala da upadne na promociju knjige prof. dr Vojislava Šešelja, ali je tada, po naređenju lidera radikala, izbačena iz zgrade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (89)

NIS PODRŽAO ELEKTROTEHNIČKU ŠKOLU „NIKOLA TESLA“ U BEOGRADU: Moderni kabinet za fiziku za nove uspehe srednjoškolaca