VUČIĆ POSLE SEDNICE SNS: Naša stranka je ubedljivo najveća, možemo da postignemo još bolje rezultate (VIDEO)

Novosti online

05. 05. 2021. u 18:17

PREDSEDNIK Srpske napredne stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon sednice Predsedništva SNS.

ВУЧИЋ ПОСЛЕ СЕДНИЦЕ СНС: Наша странка је убедљиво највећа, можемо да постигнемо још боље резултате (ВИДЕО)

Foto: J.Lazić

Predsednik Aleksandar Vučić preneo je da je na sednici Predsedništva SNS bilo reči o političkoj situaciji u kojoj se zemlja nalazi, pitanju KiM, kao i o ekonomiji i nastavku vakcinacije.

Razgovaralo se o svemu na šta SNS može da utiče kao najjača politička partija na političkoj sceni, rekao je Vučić.

On je najavio da će već od petka krenuti na teren, među građane, po selima, kako i se povećao broj vakcinisanih.

- Ja sam kao predsednik ponudio, i to je prihvaćeno, idem ja, a zatim će i Ana Brnabić ići, na teren po selima, da pozivamo ljude da uzbrazmo vakcinaciju - rekao je Vučić.

On je dodao da je po pitanju broja vakcinisanih danas nešto bolje nego juče.

- Verujem da će svaki dan biti bolje, jer je to uslov za ekonomski oporavak , da firme rade i da stopom rasta možemo da se takmičimo sa najsnažnijima - rekao je Vučić.

Preneo je i da je bilo reči o predstojećem dijalogu u Brisleu, čiji se, kaže, nastavak očekuje sredinom ili krajem juna.

- Upoznao sam članove sa svim kroz šta smo prošli. Biće važnih sastanaka u narednom periodu, na neke će ići premijerka, na neke ja, da predstavimo zemlju na najbolji način - rekao je Vučić.

Dodao je i da će se uskoro sastati u Brislu sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

Vučić je rekao da i da je dobio izuzetno važno pismo od predsednice Evropske komisije Lajen, te da se odavno nije tako obradovao nekom pismu.

Foto: J. L.

 

- Dobio sam izuzetno pismo Ursule fon der Lajen, koje se tiče mog boravka u Briselu i našeg dogovora za izuzetno važan, strateški projekat, prugu Beograd-Niš-granica sa Severnom Makedonijom - rekao je Vučić novinarima.

On je rekao da taj projekat menja sliku Srbije, i zahvalio fon der Lajen na tom pismu.

- Dugo se nisam nekom pismu tako i toliko obradovao, naročito kada dolazi iz EU - dodao je Vučić.

VUČIĆ POZVAO ŠAPIĆA NA UJEDINjENjE

Lider SNS Aleksandar Vučić preneo je novinarima da je danas podneo predlog Predsedništvu SNS, koji je jednogalsno prihvaćen, da se formira radna grupa koja će krenuti u razgovore sa SPAS Aleksandra Šapića oko ujedinjavajnja u jednu političKu stranku.

- Mi ćemo uputiti sutra poziv Šapiću na razgovore i prisustvovaću lično tom sastanku i verujem da u narednih mesec dana možemo da dođemo do ujedinjenja u jednu političku opciju - rekao je Vučić.

Kaže da ne želi da se dobija medijski prostor tako što će da budu podeljeni na 500 grupa, već da odgovornim pristupom pokušaju da ljudima pokažu snagu, a ne šareniš i bućukuriš.

- To je za nas važno i tu prilazimo iskreno i punog srca, verujemo da time širimo front slobodarske i nezavisne i suverene Srbije. Širimo front snaga koje su raspoložene za nastavak velikih i ozbiljnih promena u našem društvu koje mogu da pobede za budućnost Srbije i koje mogu da nastave onakv rast i prosperitet i politiku vakcina i oko novih puteva pruga i svega drugog - rekao je Vučić.

Takođe, kazao je da su danas razgovarali i o drugim temama i zakazali sednicu GO SNS, gde će govoriti o novim kadrovskim rešenjima i na kojoj će biti zakazana skušptina stranke koja će se održati u oktobru.

Vučić je naveo da je on mali, ali važan šraf u borbi protiv tajkuna, onih koji su opljačkali našu zemlju.

Na Skupštini stranke ćemo održati i unutar stranačke izbore u oktobru mesecu. A izbori na više nivoa biće u proleće 2022 godine.

Foto: J. L.

 

- Dok dišem boriću se protiv onih koji su našu zemlju opljačkali - naglasio je Vučić.

NEĆU ODSTUPITI, DOK DIŠEM BORIĆU SE ZA SRBIJU

Predsednik je izjavio da je jedan od snažnih motiva koji ga drži na čelu SNS je da pruži otpor onima koji su rušili i pljačkali Srbiju.

Vučić je na konferenciji za novinare posle sednice Predsedništva SNS to rekao odgovarajući na pitanje N1 TV šta je sa najavom da će podneti ostavku na čelo stranke i ko bi mogao da bude njegov najbolji naslednik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

Naveo je i da je jedan od razloga zašto nije podneo ostavku i neće, kako je rekao, bar do stranačke sednice skupštine je rešenost da doprinese borbi protiv kriminalaca i tajkuna koji su razarali zemlju.

- Dok hodam, postojim dišem boriću se protiv onih koji su našu zemlju opljačkali, protiv tih kojima sam postao mora - rekao je Vučić.

Nastaviću takvom snagom, žestinom borbenošću i energijom, poručio je, da pokažem da Srbija može da bude sloboodna i da ne mogu više da je pljačkaju - rekao je Vučić.

VUČIĆ O ĐILASU

- Od Đilasa ništa ne možete da čujete osim da sam kriv, da sam Hitler, ubica, šta god da uradim ja sam kriv. 24 časa dnevno je jedna tema, samo o meni govore. Da li ima neka druga tema osim mene na njegovoj televiziji.

U ovoj zemlji mora da se poštuje Ustav i Zakon. Vaš problem je što ne možete da shvatite da se do vlasti ne dolazi silom.

Na pitanje šta ako Priština podnese tužbu za genocid, Vučić je odgovorio:

- Pobedićemo ih. Srbija može da garantuje da će izaći kao pobednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati