LIDER ALBANACA U HRVATSKOJ: Tražili smo od Milanovića garancije za Tačija i ostale optuženike

Novosti online

03. 05. 2021. u 20:56

LIDER Saveza Albanaca i Udruženja albanskih boraca u Hrvatskoj Esad Čolaku izjavio je da već tri meseca on i njegove kolege iz udruženja nastoje da pomognu uslovnom oslobađanju bivših boraca OVK, kojima se sudi u Hagu.

ЛИДЕР АЛБАНАЦА У ХРВАТСКОЈ: Тражили смо од Милановића гаранције за Тачија и остале оптуженике

Foto: Prinskrin

Dodao je da su napisali mnogo pisama i uputili Evropskoj uniji i liderima Hrvatske, kako je rekao, sam predsednik Zoran Milanović ima veliko poštovanje prema njima, jer su doprineli ratu u Hrvatskoj i da je prihvatio njihove sugestije.

- U poslednjem pismu koje smo napisali, zatražili smo od Milanovića da sa svojim ovlašćenjima utiče na odluke Haškog tribunala i da da garancije za puštanje na uslovnu slobodu. Takve stvari su pomalo tajne, diplomatija čini svoje, kao pojedinci smo optimistični da će se hrvatska pozabaviti time - rekao je Čolaku u intervjuu za „Infomagazin“ na TV Kljan Kosova.

(Kosovoonline)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Mija

04.05.2021. 10:53

Pa to nije nista novo, zna se vec vise od 30 godina da su svi vazni generali, oficiri i faktori Kosovske vojske vjezbani i obucavani u Hrvatskoj i u Sloveniji i da su im njihovi predsjednici i generali bili mentori za pocetak raspada Juge. Ali kako ovi nisu imali mu. A morali su to sami da izvedbu.