ŠOK NAJAVA: Hrvatska spremna da plati kauciju za Tačija i ostale teroriste OVK

Novosti online

03. 05. 2021. u 19:21

DRŽAVNI službenik Hrvatske Ermina Ljekaj Prljaskaj izjavila je da je Hrvatska podržava tzv. Kosovo i da je raspoložena da obezbedi kauciju za Hašima Tačija i druge haške pritvorenike, prenosi Reporteri.

ШОК НАЈАВА: Хрватска спремна да плати кауцију за Тачија и остале терористе ОВК

Foto: Printskrin/ilustracija

Dodala je da će hrvatski ministar spoljnih poslova u četvrtak boraviti u poseti Prištini.

- Postoji mogućnost da Hrvatska da garanciju, za sada nema zvanične ponude. Verujem da je Hrvatska raspoložena i u četvrtak će ministar spoljnih poslova postiti (tzv.) ministarstvo spoljnih poslova u Prištini - rekla je Ljekaj Prljaskaj u emisiji „Frontal“ na T7.

Između ostalog je rekla da Hrvatska lobira za liberalizaciju viznog režima za građane tzv. Kosova.

Bivši komandant OVK na području Košare, Hisen Beriša, izjavio je juče da posle Slovenije i Austrije, Hrvatska nudi kauciju za haške optuženike.  

Naveo je da je hrvatski predsednik Zoran Milanović ponudio da bude jemac u Specijalnom sudu za puštanje bivšeg predsednika Hašima Tačija i drugih, da se brane sa slobode.

- Moj prijatelj iz Hrvatske rekao mi je da je  hrvatski predsednik ponudio da bude garant za puštanje na privremenu slobodu za sve koji su tamo - rekao je Beriša.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (14)