KANCELARIJA ZA KiM: Sporazumi postignuti u okviru briselskog dijaloga moraju biti primenjeni

Novosti online

22. 04. 2021. u 20:53

SVI sporazumi postignuti u okviru briselskog dijaloga Beograda i Prištine moraju biti primenjeni kako bi bilo kakav sadržajan nastavak razgovora bio moguć, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КиМ: Споразуми постигнути у оквиру бриселског дијалога морају бити примењени

Foto Tanjug

- Priština svaki put kada se konstituiše nov sastav privremenih institucija samouprave preti preispitivanjima i poništavanjima dogovora iz Brisela, i jasno je da nekome ko nastupa sa takvih pozicija nije iskreno stalo do dogovornog rešavanja problema.  

Vjosa Osmani sporazume postugnute u sklopu Briselskog dijaloga može da proučava i preispituje samo kao materijal za primenu dogovorenog, a bilo kakva revizija onoga što je nastalo kao plod mukotrpnog truda nije dopustiva.

Očekujem da se na ovakvu političku drskost i pokušaj izbegavanja preuzetih obaveza ne gleda blagonaklono ni u Briselu niti u drugim evropskim prestonicama. 

Beograd ostaje opredeljen za dijalog kao jedino razumno sredstvo rešavanja nesuglasica, ali, kao što smo bezbroj puta poručili, za dijalog je potrebno dvoje, a nedosledna, prevrtljiva i verolomna politika koju su odlučili da vode Kurti i Osmani samo je još jedna potvrda loših namera Prištine i udaljava nas i od dogovora i od stabilizacije prilika u regionu - navodi se u saopštenju.

Prethodno je Vjosa Osmani na zajedničkoj konferenciji za medije, nakon sastanka sa nemačkim ministrom spoljnih poslova Hajkom Masom, naglasila je da će lažna država Kosovo učestvovati u dijalogu, ali da bi trebalo razmotriti dosadašnje sporazume.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SOCIJALNA PRAVDA: Izazovi i rešenja za prevazilaženje siromaštva i socijalne isključenosti