ZAHTEV DA SE ZAŠTITI SRPSKA IMOVINA: Apel za pojačano međunarodno prisustvu u srpskim sredinama

D.Z.

19. 04. 2021. u 16:28

PODSEĆAJUĆI da su u toku jučerašnjeg dana obijena su ulazna vrata na Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u opštini Obilić odnsono da domar škole primetio razbijeno staklo i obavestio nadležne, Kancelarija za Kosovo i Metohiju navodi da je incident uznemirio učenike i osoblje škole, ali i druge meštane opštine.

ЗАХТЕВ ДА СЕ ЗАШТИТИ СРПСКА ИМОВИНА: Апел за појачано међународно присуству у српским срединама

Vlada u Prištini / Foto Tanjug

- Ova škola često je bila na meti napada. Obijena je i pljačkana više od dvadeset puta od 1999. godine, a tokom Martovskog pogroma 2004. u potpunosti je demolirana-navode iz Kancelarije i opominju da posebna ironija leži u tome što se u neposrednoj blizini ove škole nalazi policijska stanica.I dok opominju da je lista demoliranih  objekata u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji samo od početka godine je predugačka, odnosno da  se nakon crkvi i zdravstvenih ustanova, sada  na meti albanskih ektremista našla i obrazovna ustanova, Kancelarija za Kosovo i Meothiju navodi da smo”osam godina nakon potpisivanja Briselskog sporazuma, kada bi već uveliko trebalo da bude formirana Zajednica srpskih opština koja bi donela stabilniji i mirniji život našem narodu na Kosovu i Metohiji i zaštitu srpske imovine- smo svedoci grube demonstracije netrpeljivosti prema svemu što je srpsko”.

-Kancelarija za Kosovo i Metohiju oštro osuđuje ovakve kontinuirane napade, zahteva hitnu reakciju nadležnih organa i traži kaznu za počinitelja ovog incidenta-ističe se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Meothiju  koja upućuje apel međunarodnim snagama u južnoj pokrajini da pojačaju prisustvo u srpskim sredinama i osiguraju miran život našem narodu.                    

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)