KO JE PUTINOV ČOVEK KOJI JE ZAVODIO RED NA SEDNICI SB? Danas tražio uklanjanje zastave lažne države, tečno govori šest jezika

Novosti online

13. 04. 2021. u 17:26

SEDNICA Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija prekinuta je ubrzo pošto je počela, nakon što je predstavnik Rusije Dmitrij Poljanski zatražio da predstavnica Prištine promeni ili ukloni zastavu tzv. Kosova jer, kako je naglasio, tzv. Kosovo nije opštepriznata država.

КО ЈЕ ПУТИНОВ ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ ЗАВОДИО РЕД НА СЕДНИЦИ СБ? Данас тражио уклањање заставе лажне државе, течно говори шест језика

Foto: Printscreen

Poljanski je, inače, prvi vršilac dužnosti predstavnika Rusije u Savetu bezbednosti UN.

- To je teritorija i osam članica Saveta bezbednosti UN ne priznaje Kosovo kao državu - naglasio je Poljanski.

On je dodao da je Rusija protiv učešća predstavnika tzv. Kosova na sastanku i skrenuo pažnju članica da predstavnica Prištine sedi ispred oznaka tzv. Kosova.

Poljanski je zatražio da predstavnica tzv. Kosova "promeni pozadinu ili ukloni zastavu" kako bi se nastavila sednica, nakon čega se za reč javio predstavnik Ujedinjenog Kraljevstva.

Ruski političar rođen je u Moskvi, a 1994. godine pridružio se ruskom Ministarstvu spoljnih poslova.

Radio je u ruskim ambasadama u Tunisu, Nemačkoj, Švedskoj, Austriji i Sloveniji.

Od 1999. godine bavi se ekonomskim pitanjima EU, proveo je tri godine u ruskoj misiji pri EU u Briselu i bio šef jedinice EU u ruskom MIP-u.

U periodu od 2008. do 2011. bio je zamenik ambasadora u Poljskoj.

Bavio se evroazijskom ekonomskom integracijom, pitanjima vezanim za Evroazijski ekonomski savez, funkcionisanjem Carinske unije i Jedinstvenim ekonomskim prostorom Rusije, Belorusije i Kazahstana u okviru STO.

Tečno govori engleski, francuski, nemački, poljski i arapski jezik.

Član je odbora Ruskog saveta za spoljne odnose (SVOP).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)