ARKAN JEDNIM POTEZOM DUBOKO RAZOČARAO ŠEŠELJA: To mu je zamerio više nego kriminal i rad za službu

Novosti online

10. 04. 2021. u 09:50

KAKO navodi bivši telohranitelj Slobodana Miloševića, Goran Pajić, Željko Ražnatović Arkan se aktivno nudio da sarađuje sa Haškim tribunalom.

АРКАН ЈЕДНИМ ПОТЕЗОМ ДУБОКО РАЗОЧАРАО ШЕШЕЉА: То му је замерио више него криминал и рад за службу

Foto: Igor Marinković/Novosti arhiva/ilustracija

Ono što podgreva razmišljanje u ovom smeru jeste i sama izjava Slobodana Miloševića koji je u intervjuu za televiziju "Palma", nakon petooktobarskih promena rekao da bi "peti okotobar bio znantno drugačiji da je Arkan u tom momentu bio živ". 

Arkanovo učešće tokom smene vlasti petog oktobra nije razmatrao samo Slobodan Milošević, već i Vojislav Šešelj, koji je više puta navodio da se Željko Ražnatović nudio Haškom tribunalu da bude svedok saradnik.

Goran Pajić, bivši telohranitelj Slobodan Miloševića navodi da je informacija o saradnji Arkana sa Hagom tačna.

- Gosposdin Šešelj je bio razočaran u Arkana jer se on nudio Hagu. Prema zvaničnim saznanjima, on je u Hag išao nekoliko puta i nudio se da bude svedok. Ali, kada su mu u Hagu tražili da ponudi dokaze za to što je govorio, on nije imao, pa su ga zato i otkačili - rekao je Pajić tokom svog gostovanja na TV Hepi.

On je zaključio da ta činjenica da je Arkan bio odbijen od strane Haškog tribunala da svedoči protiv Miloševića govori o tome kako njih dvojica nisu imali nikakvih dodirnih tačaka. 

Ipak, Šešelj je i ranije govorio za Arkana da je kriminalac i da je radio za službu DB.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti