GDE SU DANAS MARKO I MARIJA MILOŠEVIĆ: Slobini potomci žive povučeno i daleko od očiju javnosti (FOTO)

Novosti online

04. 04. 2021. u 22:44

DECA pokojnog predsednika Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) Slobodana Miloševića, Marko i Marija, danas žive povučeno i daleko od očiju javnosti.

ГДЕ СУ ДАНАС МАРКО И МАРИЈА МИЛОШЕВИЋ: Слобини потомци живе повучено и далеко од очију јавности (ФОТО)

Foto: EPA/AP

Miloševićev sin Marko danas živi u Rusiji, gde je sklopio drugi brak sa jednom ruskom profesorkom, sa kojom ima i ćerkicu. On je u Rusiju otišao posle 5. oktobra 2000. godine.

Foto: Predrag Mitić

Njega je javnost videla poslednji put na kremaciji njegove majke u Rusiji, 2019. godine.

Markova nekadašnja partnerka Milica Gajić i njihov sin Marko ostali da žive u Požarevcu, gde im je Marko navodno prepisao kuću.

Foto: AP

Marija Milošević (53) već punih 19 godina živi na Cetinju u Crnoj Gori. Ćerka Miloševića napustila je zemlju 2001. godine, odmah nakon što je Milošević izručen Hagu i od tada živi u susednoj državi. 

Foto Arhiva

Iako već ima potrebna dokumenta za putovanje van Crne Gore, prema ranijim navodima medija, sva je prilika da neće doći u Srbiju. Razlog za to je njen stav da je njenoj porodici "naneta velika nepravda". Ona je u jednoj intervjuu rekla da je razočarana odnosom Srbije prema njenoj porodici, te zato ne namerava da više ikad dođe u Beograd.

Foto: Arhiva Novosti

- Meni je, u stvari, strašno žao što sam se uopšte rodila u Beogradu 1965. godine i tamo provela svojih prvih 36 godina. Stalno maštam o tome kako bi bilo divno da tatini roditelji nikada nisu otišli odavde i da je tata bio na moru te godine kad je upoznao mamu, a da je mama došla na letovanje i da su se oni zaljubili i da je mama ostala ovde s tatom. Isto bismo se rodili Marko i ja, i svi bismo bili danas srećni i zajedno - rekla je jednom za srpske medije.

Poslednji put se čula sa ocem je bilo u petak uveče, 10. marta 2006. godine, kada joj je rekao: "Sutra ću ti se javiti ranije, jer je subota. Nije se javio", rekla je Marija i dodala da sumnja u zvanične podatke o uzroku njegove smrti.

Govoreći o sahrani oca u dvorištu porodične kuće u Požarevcu, Marija je rekla da misli da niko od njih, ni živ ni mrtav, ne treba da bude u Srbiji.

- Ima latinska poslovica koja kaže: Nezahvalna domovino - ne zaslužuješ ni kosti moje - rekla je tada Marija.

Foto: Predrag Mitić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)