KURTI UPUTIO ULTIMATUM STRANKAMA: Imaju samo jedan izbor, ili će ga poslušati ili idu na nove izbore

Tanjug

03. 04. 2021. u 11:55

LIDER Samoopredeljenja i premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti upozorio je danas parlamentarne stranke da imaju izbor da glasaju za Vjosu Osmani za novu predsednicu lažne države ili će, kako je to on rekao, na novim izborima njegov pokret osvojiti više od 500.000 glasova.

КУРТИ УПУТИО УЛТИМАТУМ СТРАНКАМА: Имају само један избор, или ће га послушати или иду на нове изборе

Arhiva

On je na Fejsbuku naveo da je nacrt izmene i dopune izbornog zakona, koji sinoć nije usvojen u Skupštini, usmeren na garantovanje glasackog prava "svim građanima (tzv.) Kosova", a reakciju opozicije koja nazvao "histeričnom panikom".

Kurti je izrazio uverenje da će izmene i dopune izbornog zakona biti usvojene u redovnoj proceduri i ocenio da je nacrt zakona prioritet.

Predlog Pokreta Samoopredeljenje o izmeni zakona o izborima na Kosovu i Metohiji koji je pokrenulo Samoopredeljenje, osim što omogućava glasačima iz dijaspore da glasaju u diplomatskim predstavništvima tzv. Kosova u zemljama u kojima žive, takođe omogućava premijeru Aljbinu Kurtiju da bude nosilac liste Pokreta Samoopredeljenje ukoliko dođe do novih izbora, sinoć nije usvojen.

Opozicija je zatražila od Kurtija da vlada povuče predlog izmene zakona, jer u suprotnom neće prisustvovati izboru Vjose Osmani za predsednicu, što neminovno vodi u nove parlamentarne izbore

Sada će biti potrebno još jedno zasedanje kako bi se ovaj nacrt zakona stavio na dnevni red.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)