TAJNA IZ ČUVENE ĆELIJE 1.121: Sloba je bio svetska ekskluziva broj jedan, upravniku zatvora nudili basnoslovne sume za jednu stvar

Novosti online

30. 03. 2021. u 09:26

PRE TAČNO 20 godina Srbija je završila jedno od najdramatičnijih i najdelikatnijih poglavlja u svojoj novijoj istoriji.

ТАЈНА ИЗ ЧУВЕНЕ ЋЕЛИЈЕ 1.121: Слоба је био светска ексклузива број један, управнику затвора нудили баснословне суме за једну ствар

Foto: Tanjug

Hapšenje bivšeg predsednika SRJ i Srbije počelo je 30. marta 2001. i završilo se tek posle dva dana, uz žestoku dramu u vili Mir i sedmočasovne pregovore o predaji.

Tadašnji upravnik Centralnog zatvora Dragiša Blanuša otkrio je javnosti neke tajne iz čuvene ćelije broj 1.121, u kojoj je boravio Milošević sve do izručenja Haškom tribunalu, poput one u kojoj mu se nekadašnji predsednik Jugoslavije maltene ispovedio i priznao da su mu svi, osim porodice, okrenuli leđa.

Milošević je u trenutku hapšenja bio svetska ekskluziva bez premca, o čemu svedoče i ponude koje je Blanuša, kako je otkrio, dobijao od svetskih medija: - Dosta stranaca iz EU je dolazilo u posetu, u kontrolu zatvora.

Sećam se da su novinari iz jedne veoma poznate kuće nudili basnoslovnu sumu samo da im dam fotografiju Miloševića. Ja sam rekao da nemam. Čovek je rekao:

- Samo ispišite koliko hoćete. Ja kažem: „Koliko je to?“, on kaže: „Pet stotina i više.“ Znate kako sam se osećao? Ne bih to uradio ni za šta na svetu, jer tad sam već video da je Milošević, hajde da kažemo ne mrtav čovek, nego politički je mrtav čovek i da na njemu sada uzmem bilo šta, bilo mi je potpuno suludo.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)