PETKOVIĆ RAZGOVARAO SA GRAĐANIMA SA KiM: Glavna tema zapošljavanje u KBC Priština, svi problemi će biti rešeni

D. Zečević

22. 03. 2021. u 21:50

PETAR Petković, direktor Kancelarije za KiM primio je danas u Palati "Srbija" 17 građana sa Kosova i Metohije nezadovoljnih rezultatima konkursa za prijem u KBC Priština, sa privremenim sedištem u Gračanici.

ПЕТКОВИЋ РАЗГОВАРАО СА  ГРАЂАНИМА СА КиМ: Главна тема запошљавање у КБЦ Приштина, сви проблеми ће бити решени

Foto: D. Zečević

Kako se navodi u saopštenju za javnost Kancelarije za KiM oni su u konstruktivnoj i dobronamernoj atmosferi razgovarali više od tri sata o mogućnostima za novo zaposlenje, ali i svim drugim problemima sa kojima se svakodnevno susreću na prostoru Kosova i Metohije.

- Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju upoznao ih je sa činjenicom da je u petak raspisan novi konkurs za 26 radnih mesta u KBC Gračanica i da će na posao moći da računaju oni koji ispunjavaju propisane uslove, ali i prema prioritetima u odnosu na svoju porodično-materijalnu situaciju na čemu će lično insistirati. On im je poručio da je država Srbija tu za njih i da se trudi da rešava probleme, ali da nije u mogućnosti da odjednom reši sve njihove zahteve, ali da će se o svakom opravdanom angažovati-navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM i dodaje da je tokom sastanka svako od učesnika izneo Petkoviću svoje probleme na Kosovu i Metohiji koji se nisu ticali samo zaposlenja na konkursu, već i pomoći pri adaptaciji kuća, dobijanju građevinskog materijala, pomoći pri obrađivanju zemlje, ostvarivanju prava na socijalnu pomoć... Petković im je poručio da će Kancelarija svuda gde je to moguće naći način da im pomogne.

Foto: D. Zečević

- Jedna od molbi odnosila se i na to da se poboljšaju uslovi školskog prevoza na teritoriji centralnog Kosova i Metohije, predloženo je da se poboljša rad ambulanti u seoskim područjima i ti problemi će biti rešeni u najkraćem mogućem roku. Tokom sastanka, obezbeđeno je i pet radnih radnih mesta za poziciju geronto-domaćica-navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM. Inače, sastanku su prisustvovali i pomoćnici direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov iz sektora za socijalna pitanja i ljudska prava, Jelena Stojković iz sektora za planiranje i realizaciju infrastrukturnih projekata, Veselin Kočanović iz sektora za podršku privredi, poljoprivredi i ruralnom razvoju i Dušan Jovović, pomoćnik direktora zadužen za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC. Ovo je drugi sastanak koji je Petković održao sa građanima nezadovoljnim rezultatima konkursa za prijem u KBC Gračanica, a prethodno je 17. marta u Gračanici razgovarao sa njih sedamdesetoro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)