ŠABAČKI SNS O 17. GODIŠNJICI POGROMA NA KIM: Podrška Vučiću u obećanju da se nikada ne dogodi stradanje srpskog naroda

V. MITRIĆ

17. 03. 2021. u 18:04

GRADSKI odbor SNS u Šapcu povodom 17 -te godišnjice pogroma Srba sa Kosova i Metohije, podseća javnost da nikada ne smemo zaboraviti tragediju zbog koje je, uz prećutnu podršku nekadašnjih vlasti i pojedinih međunarodnih faktora, jedan narod skoro istrebljen i proteran sa vekovnih ognjišta.

ШАБАЧКИ СНС О 17. ГОДИШЊИЦИ ПОГРОМА НА КИМ: Подршка Вучићу у обећању да се никада не догоди страдање српског народа

Foto: SNS Šabac

 

Svet je ćutao na proterivanje i ubistva preostalih Srba u južnoj pokrajini ističu u saopštenju šabački naprednjaci, „žmurili su na spaljene kuće, manastire, crkve, blagonaklono gledali uklanjanje svakog traga srpskog postojanja. Za zločine nad Srbima niko nije odgovarao“.

- Srpskom narodu, u zbegu od terorističkih hordi, niko od tadašnjih vlastodržaca nije pružio ruku spasa - navode iz GO SNS u gradu na Savi. - Sa bolom se sećamo svakog 17. marta svake suze srpskih majki za ubijenim i nestalim sinovima i ćerkama. Pamtimo svaku suzu srpskog deteta, njihove poglede pune straha. Pamtimo i one koji su nas osuđivali kada plačemo za svojima. Koji su nam spočitavali da je srpska suza bezvredna i da je reka naših suza nevažna.

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, naglašavaju iz GO SNS u Šapcu, „ obećao je da se nikada više ne sme dozvoliti stradanje srpskog naroda“.

- Niko se nikada predanije nije borio na našu zemlju i za naš narod od njega -kažu šabački naprednjaci. - I to je jedina istina. Svaki Srbin zna da to pitanje nadilazi sva pitanja. Srpski identitet iznikao je na polju na Kosovu i Metohiji, kosovski mit deo je svakog Srbina. Na nama je da pamtimo i da se borimo da se svi inspiratori, nalogodavci, izvršioci i podržavaoci genocida nad Srbima pronađu i kazne. Na nama je da nikada ne zaboravimo šta se dogodilo 17. marta. I ne samo tada. Proterivanje Srba bio je višedecenijski projekat. Zahtevamo od međunarodne zajednice da se najzad otkrije ko stoji iza zločina.

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu, snažno podržava politiku predsednika Aleksandra Vučića, posebno po pitanju Kosova i Metohije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!