VUČIĆ IZ EMIRATA: I da uspemo sve da vakcinišemo, opet nam preti veliki problem (VIDEO)

Novosti online

11. 03. 2021. u 20:37 >> 21:20

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je o dobrim vestima koje donosi iz Abu Dabija, kao i o napretku borbe protiv organizovanog kriminala.

ВУЧИЋ ИЗ ЕМИРАТА: И да успемо све да вакцинишемо, опет нам прети велики проблем (ВИДЕО)

Foto: Pink TV Printskrin

Prethodno je predsedik izjavio da je u Abu Dabiju dogovorio da se, zajedno sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Kinom, u Srbiji proizvodi vakcina protiv korona virusa, kineske kompanije Sinofarm.

Predsednik kaže da je našim ljudima već rekao da traže zemljište nadomak Beograda gde bi mogla da bude fabrika za proizvodnju Sinofarm vakcine.

Vučić je rekao da će dobri odnosi sa Emiratima omogućiti da Srbija uvek ima dovoljno vakcina, te ponovio molbu ljudima da se vakcinišu.

- Toliko sam srećan jer nisam očekivao da ovoliko brzo dostignemo dogovor. Emirati su naši prijatelji i ne rade to iz interesa, žele da nam pomognu. Razgovarali smo sa Kinezima. Poznavajući svog prijatelja šeika Muhameda siguran sam da mozemo obezbediti dovoljno vakcina za sve građane. Oni imaju i rezultate istraživanja vakcinacije koji ukazuju na važnost vakcinacije. To je ključni pitanje nacionalne bezbednosti jedne zemlje. Tako se čuvaju životi i zdravlje ljudi. Kod nas sada hara britanski, a biće i drugih sojeva. Zato je vakcinacija važna. To je pitanje i ekonomije. Svako zatvaranje košta zemlju i utiče na ekonimiju - rekao je on.

Kako je istakao, to je sve pitanje i naše ekonomije, i da je vrlo teško donošenje odluke o zatvaranju.

- Mi da uspemo da vakcinišemo sve, ako u regionu svi budu imali problem, imaćemo ga i mi - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da želi da vakcinu primi u malom mestu i da "bude kao svi ostali ljudi".

- Lično ću se vakcinisati u Merišini ili Žagubici. Hoću da mi lokalna medicinska sestra da vakcinu i da budem primer ljudima. Sve vakcine su dobre, ja sam rekao da ću primiti kinesku, ali to je potpubo svejedno, svaka je dobra - kaže Vučić.

Predsednik je istakao i važnost novih kovid bolnica.

- Da nemamo kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu, samo bismo skupljali ljude u kesama - rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da će po povratku u Srbiju lično obići sve okruge kako bi se uverio u tok vakcinacije.

On kaže da su Srbiju najviše hvalili kad smo bili najslabiji i kad smo "išli da se izvinjavamo po regionu".

- Ja sam spreman da platim cenu, ali će Srbija biti mnogo jača. Pokazali smo da smo mnogo sposobni kao narod - rekao je Vučić i podsetio i na to koliko je Srbija uspešna u raznim sportovima, te istakao da u budućnosti to više neće biti samo u sportu.

Govoreći o aferi "Mauricijus", Vučić kaže da je "kriv za sve" i da je njegovo pitanje samo "da li su narodne pare uzeli, prisvojili i sakrili ih i na Mauricijus".  Ističe da je pitanje "prosto kao pasulj i čisto kao suza".

- Imate li račune u Švajcarskoj i na Mauricijusu? Imate li ili nemate? Samo to recite: Da narod u Srbiji čuje, samo to me zanima. Suštinska razlika u političarima je što neki sanjaju velike snove o svojoj zemlji, a neki imaju velike snove o svojim džepovima - izjavio je Vučić.

Vučić se izvinio novinarki TV Pinka Gordani Uzelac zbog toga što je rekao da ne zna gde je Mauricijus.

- Nisam želeo da budem nepristojan niti da dovedem u pitanje vaše obrazovanje. Devedeset posto ljudi ne zna gde je Mauricijus, ni ja ne bih znao da se ne bavim ovim poslom, a imao sam prilike i da se sretnem sa premijerom te zemlje u UN - rekao je Vučić i istakao da je pitanje bilo zbog toga da bi se istaklo da je Mauricijus veoma daleko.

Foto: Printskrin Pink

Govoreći o navodnom odbijanju poligrafa od strane Vladimira Vuletića, Vučić kaže da je čudno kako je to Vuletić zdrav kada gostuje na televizijama, ali nije zdrav kada treba da ide na poligraf.

Vučić je rekao da je apsolutno spreman da ide na poligraf zbog afere "Jovanjica". 

- Na svako pitanje sam spreman da odgovorim i kad god hoćete - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da Srbija ide krupnim koracima napred i da ga shvata da će mnogi i dalje biti nezadovoljni, ali da Srbi nikada u istoriji nisu bili srećni.

Govoreći o poseti Bahreinu, Vučić kaže da je prvi predsednik koji će posetiti Manamu i da očekuje dobru saradnju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada