NEDOPUSTIV POTEZ: Petković reagova na odluku tzv. kosovske polisije da zabrani rukometašima ulazak na KiM

D.Z.

01. 03. 2021. u 12:46

NESHVATLjIVA je i nedopustiva odluka tzv. kosovske policije da zabrani rukometašima Rukometnog kluba Arilje ulazak na teritoriju Kosova i Metohije i odigravanje meča sa RK "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici.

НЕДОПУСТИВ ПОТЕЗ: Петковић реагова на одлуку тзв. косовске полисије да забрани рукометашима улазак на КиМ

Foto Tanjug

Reč je o anticivilizacijskom činu kojim se umesto vrednosti sportskog duha i fer pleja, od strane Prištine nameće politika zabrana i barijera. 

Ovo se između ostalog navodi u saopštenju za javnost Petra Petkovića, direktora Kancelrije za Kosovo i Metohiju povodom jučerašnje zabrane kosoovskih vlasti rukometašima iz Arilja da preko amdinistrativnog prelaza Jarinje uđu na Kosmet. Iz Kancelarije za KiM ističu da je apsurdno  i potpuno netačno obrazloženje koje je dato rukometašima iz Arilja na administrativnom prelazu - da nijedan sportista iz centralne Srbije ne može ući na teritoriju Kosova i Metohije ukoliko prethodno o tome ne zatraži dozvolu takozvanog Ministarstva sporta u Prištini. 

 - Po sredi je brutalno kršenje sporazuma o slobodi kretanja, a posebno ističemo da se ni jednim jedinim dokumentom ne predviđa obaveza sportista iz centralne Srbije da šalju bilo obaveštenja ili traže dozvolu Prištine za ulazak na teritoriju južne pokrajine i odigravanje sportskih mečeva - dodaje se dalje u saopštenju Kancelarije za KiM i ističe da posle zabrana kojima su bili izloženi novinari iz centralne Srbije, ponovo se blokade postavljaju i sportskoj omladini.

Istovremeno, Kancelarija za KiM postavlja pitanje - Šta još treba da se desi da međunarodna zajednica konačno reaguje i osigura poštovanje postignutih sporazuma, čiji je garant i sankcioniše Prištinu zbog jednostranih i po dijalog štetnih poteza?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024