PRED SRBIJOM JE TEŽAK PERIOD: Predsednik otkrio šta nas očekuje - USLEDIĆE SNAŽAN PRITISAK

Novosti online

23. 02. 2021. u 18:15

ПРЕД СРБИЈОМ ЈЕ ТЕЖАК ПЕРИОД: Председник открио шта нас очекује - УСЛЕДИЋЕ СНАЖАН ПРИТИСАК

Foto: Z.Jovanović

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar VUčić obratio se građanima Srbije nakon sednice Predsedništva SNS.

Na samom početku obraćanja predsednik je istakao da su na sastanku analizirani izbori koji su održani na KiM, i primetili smo nekoliko stvari.

- Među Srbima to je apsolutna dominacija Srpske liste, na severu jedinstvena, a južno od Ibra malo manje. Po tome ćemo određivati sledeće korake, i suprotstavićemo se političkom nasilju Albanaca - rekao je predsednik.

On je rekao da su u skladu sa tim, ali i predstojećom posetom Miroslava Lajčaka, utvrđeno šta Srbija može, a na šta nikako ne sme da pristane.

- Važno je da realno sagledamo situaciju, pogotovo nakon dolaska Bajdena na vlast u SAD. Možemo očekivati zajedničko delovanje Albanaca i Vašingtona, i sigurno je da će nastaviti sa pritiscima o priznanju nezavisnosti Kosova. U svakom smislu pred nama je težak period - rekao je Vučić.

Celu konferenciju predsednika Vučića pogledajte KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (42)

Ana

23.02.2021. 18:50

Pritisci nisu ništa novo za nas! Uvek se od nas očekuje da popustimo! Ali, sada verujem da ćemo biti čvrsti u svojim stavovima i da će druga strana morati da popusti!

star

23.02.2021. 20:12

Samo čudo može da se dogodi da nas ne pritisnu zapadne sile, zajedno sa Amerikom da priznamonezavisnost Kosova, svakako da ćemo pokušati da se odupremo sa svojim argumentima.

Rea

23.02.2021. 21:44

Nas pritisci nikako da mimoidju, samo sto smo mi sada mnogo snaznija drzava nego pre nekoliko godina, i moci cemo adekvatno da odgovorimo na njih. Povlacenje i odustajanje od svojih stavova ne dolazi u obzir.

Lidija

23.02.2021. 22:34

Сви смо свесни притисака на нашу земљу и руководство , али искрено се надамо да ће пронаћи начина а и снаге да одоле свим тим притисцима.!