NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Hotijeve optužbe na račun Vučića su toliko besmislene da u njih ne mogu da poveruju ni Albanci

Novosti online

29. 01. 2021. u 15:16

POTPREDSEDNIK Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović se oglasio nakon optužbi Avdulaha Hotija upućenih na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Njegovu izjavu prenosimo u celosti:

НЕБОЈША СТЕФАНОВИЋ: Хотијеве оптужбе на рачун Вучића су толико бесмислене да у њих не могу да поверују ни Албанци

Nebojša Stefanović

- Optužbe Avdulaha Hotija na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića da svojim izjavama ne doprinosi miru i stabilnosti u regionu toliko su besmislene, da u njih ne mogu da poveruju ni kosovski Albanci, za čije se glasove grčevito bori ovaj odlazeći prištinski političar.

Nikakva predizborna borba ni strah od gubitka glasova ne mogu da budu izgovor za ovakve laži kojima pokušavaju da napadnu Aleksandra Vučića - čoveka koji je već godinama oličenje borbe za bezbedan i stabilan Balkan. Najveći svetski zvaničnici odali su priznanje predsedniku Vučiću za njegov iskren, istinski napor da Balkan konačno postane region mira, stabilnosti i razvoja. Ali, Avdulah Hoti očigledno bolje zna od lidera širom sveta - od Amerike, preko Rusije i zemalja cele Evrope, pa do Kine.

Ako postoji iko ko ne želi bezbedan i stabilan region, onda su to upravo političari iz redova kosovskih Albanaca, među njima i odlazeći Avdulah Hoti. Oni poslednjih godina ne kriju svoju snažnu želju da militarizuju područje Kosova i Metohije, osnivanjem nekakve vojske, na šta nemaju pravo ni po jednoj međunarodnoj odluci. Neprestano održavaju tenziju u dijalogu sa Beogradom i prete nasiljem ukoliko se ne uvaže njihove želje o nezavisnosti. Pritom, Srbi sa Kosova ispaštaju i stalne su žrtve njihove nasilničke politike.

Upravo Hoti i njegovi partneri su istinska pretnja bezbednosti i stabilnosti Balkana. Oni su sve suprotno od onoga što predstavlja i za šta se bori predsednik Vučić, što i pokazuje njegova dosledna politika mira i saradnje u regionu.

Svi međunarodni faktori koji imaju uticaj na političare iz Prištine dužni su da osude ovakve izjave, jer direktno ugrožavaju bezbednost i stabilnost regiona i štete svim naporima za očuvanje mira, a u tim naporima Srbija i predsednik Vučić istinski su predvodnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NESKRIVENO LICEMERJE ZAPADA I BEZOBRAZLUK DORE BAKOJANI: Važne tačke Vučićevog govora nakon jučerašnje vojne vežbe Vihor 2024