HOTI "PROMENIO PLOČU": Napadom na Vučića skuplja jeftine političke poene, pominje i priznanje lažne države

Tanjug

19. 12. 2020. u 17:13

ХОТИ ПРОМЕНИО ПЛОЧУ: Нападом на Вучића скупља јефтине политичке поене, помиње и признање лажне државе

Avdulah Hoti i Aleksandar Vučić / Foto EU

PREMIJE tzv. Kosova Avdulah Hoti ocenio je danas da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da dok je predsednik, Srbija neće priznati lažno Kosovo, ne doprinosi dijalogu i ponovio da konačni sporazum neće moći da bude postignut bez međusobnog priznanja.

- Izjave da neće da prizna nezavisnost (tzv.) Kosova ne doprinose dijalogu. Ako ne bude uzajamnog priznavanja, onda neće biti ni dogovora. (Tzv.) Kosovo će da nastavi putem ka Evropskoj uniji - napisao je Hoti na Fejsbuku.

Dodao je da je "dijalog nastavljen na jasnim principima konačnih sporazuma o normalizaciji odnosa i uzajamnom priznavanju, a da delimičnog dogovora neće biti".

- Sa Srbijom nema sporazuma bez uzajamnog priznavanja. (Tzv.) Kosovo ostaje posvećeno zaključivanju svih otvorenih pitanja kroz dijalog u Briselu uz posredovanje EU - naveo je Hoti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (56)

Dragana

19.12.2020. 17:37

Ponašanje Srbije je uvek konstruktivno i mi uvek želimo da se razgovara o kompromisnom rešenju kosovskog problema.Srbija na čelu sa Vučićem ima cvrst stav i ne odustaje od borbe za KiM i dobrobit srpskog naroda.

Dragan R

19.12.2020. 19:33

Iako situacija oko statusa KiM nije nimalo laka, jedna stvar je sigurna: Aleksandar Vučić neće potpisati dokument o nezavisnosti južne srpske pokrajine.

Neda B

19.12.2020. 19:41

Navikli smo na zvanicnike Pristine, oni su kopija jedan drugog. Znaci, zamajavanja i nepostovanja potpisanih sporazuma i dalje traju. Ali uzdajmo se u ono: mozes kako hoces ali ne mozes dokle hoces.

Sava

19.12.2020. 20:22

Samo polako , svet sve vise uvidja da oni ne samo da nisu drzava nego nemaju ni potencijale za to.Moraju ispuniti i Briselski i Vasingtonski sporazum a ni u jednom ni u drugom nema stavke o nezavisnosti.

Mijo

19.12.2020. 20:53

Hoti lupeta i priča gluposti priznanje KIM-a od strane naše zemlje nikad neće biti.Kosovo je neotuđivi deo Srbije. Hotija treba da bude sramota takvih reči i takvih izjava.

Boban

19.12.2020. 22:02

Kosovski lideri dobro znaju da bez sporazuma sa Srbijom neće imati pristup u UN zbog veta Rusije i Kine, kao što neće biti primljeno u EU zbog veta država koje ih ne priznaju. Uprkos tome ponavljaju da konačni sporazum neće moći da bude postignut bez međusobnog priznanja, sve to rade zbog prikupljanja političkih poena.

Milana

20.12.2020. 08:40

Ne rešavanjem ni jedne tačke sporazuma gde se traži neko odricanje ili ustupak, a posebno nama najbitnije - Zajednice Srpskih Opština, dokazuje da se Avdulah Hoti zapravo ne razlikuje od svojih prethodnika u načinu vođenja dijaloga sa Srbijom.