VILIJAM VOKER DOBIJA „ŠUT KARTU”: Albanci otpisuju zlikovca koji je režirao aferu „Račak”

Tanjug

18. 12. 2020. u 18:14

BIVŠI šef misije OEBS-a na Kosovu Vilijam Voker izjavio je da ugovor njegove Fondacije "Voker" s prištinskim vlastima još nije produžen.

ВИЛИЈАМ ВОКЕР ДОБИЈА „ШУТ КАРТУ”: Албанци отписују зликовца који је режирао аферу „Рачак”

Foto: EPA

Voker je u četvrtak rekao i da ga je vršilac dužnosti predsednika Vjosa Osmani u telefonskom razgovoru obavestila o tome.

- Razgovarali smo pre nekoliko dana... Ugovor zvanično nije produžen. Razgovarali smo o mnogim stvarima, detaljnije sam objasnio zbog čega je fondacija osnovana i šta zapravo pokušavam da učinim za Kosovo već 20 godina - i za sve Albance, i na Kosovu i u Albaniji i u dijaspori - rekao je Voker, a preneo portal Kosovo onlajn pozivajući se na Gazetu Ekspres.

Vrednost ugovora koji je Fondacija "Voker" potpisala s ,,predsedništvom" u vreme Hašima Tacija, koji je podneo ostavku pošto je optužen pred Specijalnim većima za zločine bivše OVK, navodno iznosi 7.000 evra mesečno.

Fondacija "Voker", koju su osnovali Voker i Hasan Šalja 2017. godine, potpisala je, kako javili prištinski mediji, "debeo ugovor" sa Tačijem o pružanju saveta, koji će važiti pet meseci.

Ukupno je 35.000 evra koštao ugovor za savete izmedu Fondacija i predsedništva privremenih prištinskih institucija, prenelo je Kosovo onlajn.

Vilijam Voker je bio šef Misije OEBS-a 1999. na Kosovu i njegov je izveštaj o navodnom zločinu srpskih snaga nad civilima u selu Račak bio povod za pojačan pritisak Zapada na Beograd i uvod u neuspele pregovore u Rambujeu i potom u agresiju NATO-a na tadašnju SR Jugoslaviju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)