UJEDINJUJU SE PROTIV SRBIJE: Albanci prave strategiju

Tanjug

17. 12. 2020. u 22:31

SAMOZVANI vršilac dužnosti kosovskog predsednika, predsednica odmetničke skupštine u Prištini Vjosa Osmani izjavila je danas u Tirani da će pokušati da se sastane s liderima političkih partija kako bi zauzeli zajednički stav u pregovorima s Beogradom, piše Gazeta Ekspres.

УЈЕДИЊУЈУ СЕ ПРОТИВ СРБИЈЕ: Албанци праве стратегију

Foto: EPA

Kako navodi taj medij, a prenosi Kosovo onlajn, Osmanijeva je na albanskoj televiziji rekla da je potrebno da se pronađe zajednički jezik i krene napred, kako ne bi došlo do blokade procesa dijaloga.

- Pokušaću pojedinačno da se sastanem s političkim liderima da se ujedinimo i krenemo napred, u suprotnom će doći do daljeg zastoja u procesu. Imamo Srpsku listu, oni se usaglašavaju sa predsednikom Srbije, oni zapravo predstavljaju srpsku zajednicu na Kosovu - rekla je Vjosa Osmani.

Osmanijeva se nalazi u trodnevnoj zvaničnoj poseti Albaniji, koju završava sutra, sastancima sa liderom opozicione Demokratske stranke Ljuzljimom Bašom i nekadašnjim predsednikom Albanije Saljijem Berišom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)