ODBRANA bivšeg lidera tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašima Tačija, kojeg Specijalni sud u Hagu sumnjiči za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti, ubistva, mučenja i kidnapovanja, tražila je da se on brani sa slobode, uz konstataciju da prihvata i da bude u kućnom pritvoru ili da se ne vraća na Kosovo i Metohiju, već da tokom suđenja živi na nekom drugom mestu, van regiona.

Komentari (13)

Dragan

12.12.2020. 08:45

Ako bi ga specijalni sud pustio to bi bila nevidjena greska jel neverujem da bi ijedan sbedok ostao ziv. Ako to urade onda bolje nek idu kuci,nema zasta kome da sude vidi se da je to farsa ,ionako je sve izrezirano

Bungi

12.12.2020. 08:50

Hoćeš slobodu, e ne može!I tvoje žrtve su htjele slobodu ali si ih ti lišio života. "Kako mjeriš tako će ti mjeriti, kako sudiš tako će ti suditi".

Nikola Uzelac

12.12.2020. 08:59

Ако пусте било ког од оптужених било где под било којим условима, требаће им нови сведоци.

Srbce

12.12.2020. 09:29

E ovako.Raspravljamo od ranog jutra moj muz i ja na koje mesto bi ga poslali da se nesto pitamo.Muz predlaze Zabelu ,tamo je veliko dvoriste ,moze da seta do mile volje.Ja mu nudim vikendicu u sred Sumadije ,na obroncima Suvobora ,u krugu od kilometra nigde nikoga,a dalje sve sami potomci ratnika Kolubarske bitke i Ravnogorskog pokreta.Posteni i radni seljaci,rado bi mu pomogli da se oseca slobodno i neugrozeno.Puta nema,TV i mobilna telefonija ne funkcionisu.Morao bi da pesaci na vrh brda da uhvati signal.Zar ovo nije plemenit predlog.Em lepo em zdravo.G-din Taci bi mi bio zahvalan do groba.Kad vec ja ne mogu trenutno ,nek se malo on pobrine za tu malu, dobro skockanu lepotu .Ne trazim pare, human gest.A da,da ne zaboravim.Skoro svako dvoriste ima vucjaka ili sarplaninca.Malo su divlji prema nepoznatima a i slobodni da setaju ,pa dobro nam dosao.

posmatrac iz daleka

12.12.2020. 09:58

"HOĆE SLOBODU I NE PITA GDE: " - Posaljite ga u Beograd , a mi cemo se brinuti o njegovoj sigurnosti u Zabeli . ili nekom drugom hotelu.

buki

12.12.2020. 11:53

Ako dozvole da se brane sa slobode, to će biti dokaz da je suđenje albanskih zločincima i posle više od 20 godina obična farsa. Srbe naravno to neće iznenaditi, ali će nas još više približiti Rusiji a udaljiti od zločinačkog Nato pakta.