HARADINAJ PERE RUKE OD TAČIJA: To je bila velika greška

Novosti online

07. 12. 2020. u 15:34

LIDER Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je izglasavanje Specijalnog suda sa sedištem u inostranstvu bila velika greška.

ХАРАДИНАЈ ПЕРЕ РУКЕ ОД ТАЧИЈА: То је била велика грешка

Foto: AP

On je za to okrivio bivšeg lažnog predsednika lažne države Hašima Tačija i bivšeg predsednika DPK Kadrija Veselija, prenosi Gazeta Ekspres.

- Da, bila je greška glasati za ovaj Sud. Tada Alijansa i ja lično nismo glasali. Tražili smo Sud na (tzv.) Kosovu, odnosno da se to poveri (tzv.) Kosovu kao bilo kojoj nezavisnoj državi. Istovremeno, da ne bude etnički. Imali smo te dve primedbe - rekao je Haradinaj za OraNews, a prenosi Kosovo online.

Dodao je da "to što je izglasan ovaj Sud zaista je bila greška u to vreme i Tačija i Veselija i DPK, jer su se složili da glasaju za sud koji je značio direktno nepoverenje u lokalno pravosuđe, u (lažnu) državu Kosovo".

Haradinaj smatra da "je (tzv.) Kosovo moglo izglasati sud, kada je to zatražila međunarodna zajednica, saveznici, Amerikanci i Evropljani”.

- Prva greška je ta što smo odustali od sebe i mogućnosti da sprovedemo fer suđenja za sve strane bez obzira na etničku pripadnost - rekao je Haradinaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)