HVALIO NATO AGRESIJU I HAPŠENJE MLADIĆA: Ko je Gregori Miks, Engelov naslednik u američkom Kongresu

D. R. Đ.

10. 12. 2020. u 09:34

DEMOKRATSKI kongresmen Gregori Miks, koji će za tri nedelje naslediti Eliota Engela na mestu predsedavajućeg Komiteta za spoljne poslove u američkom Kongresu, dobar je poznavalac prilika u našem regionu jer je u ovom komitetu dugogodišnji član Potkomiteta za Evropu, Evroaziju, energiju i životnu sredinu.

ХВАЛИО НАТО АГРЕСИЈУ И ХАПШЕЊЕ МЛАДИЋА: Ко je Грегори Микс, Енгелов наследник у америчком Конгресу

Gregori Miks

Takođe, on je i kopredsedavajući kokusa za Evropsku uniju, a u Kongresu je od 1998. godine.

Ovaj Njujorčanin je krajem juna 1999. godine bio jedan od kosponzora Rezolucije u Kongresu kojom se trupama SAD i NATO čestitalo i zahvalilo na "uspešnom donošenju mira na Kosovo i zaustavljanju brutalnog etničkog čišćenja kosovskih Albanaca za samo 11 nedelja".

U maju 2011. Miks je u svom zvaničnom saopštenju, kao član Podoodbora za Evropu i Evroaziju, pohvalio srpsku vladu i Borisa Tadića zbog hapšenja "optuženog ratnog zločinca Ratka Mladića".

- Hapšenje Mladića predstavlja veliki korak napred ka zatvaranju tragičnog perioda u istoriji Zapadnog Balkana. Moje misli su sa žrtvama bezumnog nasilja i ubistava koje su Mladić i njegove kohorte vršili širom regiona. Nadam se da će preživeli i rođaci imati utehu u pravdi koja će biti zadovoljena pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju u Hagu - napisao je Miks, dodajući da će Mladićevo hapšenje približiti Srbiju članstvu u EU, kao i da se raduje saradnji sa Srbijom i balkanskim regionom "kako bi u potpunosti bili integrisani u evropske i transatlantske institucije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a