"OVK NEĆE ODUSTATI OD TERORIZMA": Francuski sudija otkriva - sudija iz Haga mi je rekao jednu stvar!

Novosti online

21. 11. 2020. u 21:38

ŽAK Ogar, penzionisani francuski pukovnik otkriva da mu je još pre četiri godine, jedan od sudija iz Specijalnog suda u Hagu, rekao da su se mnogi svedoci protiv OVK povukli iz straha od odmazde, dok su neki nestali, a drugi bili žrtve nesreća.

ОВК НЕЋЕ ОДУСТАТИ ОД ТЕРОРИЗМА: Француски судија открива - судија из Хага ми је рекао једну ствар!

Foto G. Čvorović

- Nadam se da će se trenutni postupak u Hagu završiti i da sud, sudije i svedoci neće biti pod političkim pritiskom. Pravda se mora deliti na nezavisan i nepristrasan način. Pre četiri godine, prišao mi je sudija koji mi je tada rekao da će se ovi procesi odvijati u Hagu umesto u Prištini iz bezbednosnih razloga - naveo je Ogar.

Penzionisani francuski pukovnik navodi da mu je sudija tada rekao da su "neki svedoci nestali, drugi su bili žrtve nesreća, a treći su se povukli iz straha od odmazde od OVK".

- OVK nije odustala od terorizma i očigledno da ta organizacija ne želi da se ova suđenja završe osuđujućom presudom njenih lidera, pre svega Tačija. OVK će učiniti sve da izbegne osude koje očekuju svi pošteni ljudi.

Na pitanje da li bi lično išao u Hag da svedoči, Ogar kaže:

- Što se mene tiče, tada sam sudiji ukazao da sam očigledno na raspolaganju sudu ako želi moje svedočenje.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Radoslav Jovanović

22.11.2020. 07:34

Zapad im je u tome izdašno pomagao. Zato im se ne sudi za zločine počinjene zajedničkim akcijama. Naravno da je sve politički i da će tako ostati sve dok zapad vodi politiku duplih aršina kojom čini sve trikove da sakrije svoj udeo u svetskom terorizmu.