TAČI OSTAJE IZA REŠETAKA?! Tužilaštvo obrazložilo zašto je "Zmija" opasna na slobodi!

Tanjug

18. 11. 2020. u 18:13

SPECIJALIZOVANO tužilaštvo tzv. "Kosova" sa sedištem u Hagu smatra da Hašim Tači i druga trojica članova Glavnog štaba OVK treba da ostanu u pritvoru jer postoji realna opasnost od uticaja i zastrašivanja svedoka, kao i rizik da mobilišu svoje pristalice i ometaju postupak pred Specijalizovanim većima tzv. Kosova (poznatijim kao sud za zločine OVK).

ТАЧИ ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА?! Тужилаштво образложило зашто је Змија опасна на слободи!

Foto: Printscreen

- U ovim okolnostima, bar dok se ne saslušaju svedoci i ne obezbede dokazi, pritvor je neophodan - navodi se u zahtevu tužilaštva za njihovo pritvaranje koji je danas objavljen u proširenoj, ali i dalje redigovanoj verziji, na 22 strane.

Odbrana je juče najavila da će tražiti da im se ukine pritvor, te da traži ukidanje redakcije naloga i argumenata tužilaštva za pritvor kako bi sudu predstavila svoje kontraargumente za njihovo puštanje na privremenu slobodu.

Tužilaštvo podseća da su u vreme koje je navedeno u optužnici osumnjičeni bili pretpostavljeni mnogim potencijalnim svedocima tužilaštva, kao i da i dalje zauzimaju visoke položaje autoriteta i uticaja.

- Imaju sredstva, motiv i priliku da utiču na svedoke, žrtve ili saučesnike i da na drugi način ometaju postupak - navelo je tužilaštvo i detaljno obrazložilo na koje su sve načine Tači i Kadri Veselji i Udruženje ratnih veterana OVK uticali da se to tužilaštvo i sud ukinu.

U svom podnesku tužilaštvo pored ostalog podseća da je Udruženje veterana OVK, od oko 40.000 članova tražilo ukidanje Zakona o osnivanju Specijalizovanog tužilaštva i suda, kao i da se godinama suprotstavljalo prethodnim pokušajima krivičnog gonjenja bivših pripadnika OVK zbog ratnih zločina.

Ovo udruženje je priređivalo preteće proteste, demonstracije i pretilo građanskom neposlušnošću, navodi tužilaštvo i dodaje da osumnjičeni sami imaju dugu evidenciju neodgovornosti za zločine počinjene tokom rata i istraga o njima.

Od početka, kako se navodi i u optužnici, kao pripadnici OVK i Privremene vlade Kosova, osumnjičeni su bili članovi udruženog zločinačkog poduhvata sa zajedničkim ciljem preuzimanja Kosova uz ubistva i zastrašivanje svih protivnika OVK.

U novije vreme, javno su napali mandat tog tužilaštva i suda optužujući ga za diskriminaciju i označavajući ga kao „istorijsku nepravdu“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!